Verslag Opzoomercafé 25 mei 2022

>
>
Verslag Opzoomercafé 25 mei 2022

Opzoomer Cafe verslagZoals beloofd stond de koffie + vlaai al klaar voor het Opzoomercafé vorige week woensdag.

Faoud Akka van Opzoomeren had deze bijeenkomst belegd in het Huis van de Wijk. Daarvoor waren bewoners uitgenodigd van het Noordereiland en van Entrepot. Allemaal bewoners die al eens eerder een bewonersinitiatief of een subsidieaanvraag hadden ingediend of daar meer over wilden weten.

Er zijn meerdere mogelijkheden om subsidie aan te vragen als je een goed plan hebt voor de wijk of voor je eigen straat en je buren.

  • Lief & Leed pot
  • Ruilkastjes
  • Groen
  • Schoonmaakbende
  • Bewonersinitiatief

Alle informatie over de diverse mogelijkheden vind je op www.opzoomeren.nl

 

Bewonersinitiatief – ‘kleine’ aanvraag

De werkwijze rond bewonersinitiatieven is gewijzigd. Voorheen werd een aanvraag al of niet gehonoreerd door de wijkraad, op basis ook van een advies van de wijknetwerker. Vanaf 16 april 2022 kunnen ‘kleine’ bewonersinitiatieven met een begroting van max. €2500,- via Opzoomermee worden ingediend. De wijkmanager (Soeniel Bahadoer) besluit om het gevraagde budget al dan niet toe te kennen.

 

Bewonersinitiatief – ‘grote’ aanvraag

Een groter bewonersinitiatief, tot max. €20.000,- wordt ook voorgelegd aan de wijkmanager, maar die vraagt zo nodig advies aan de wijkraad. Past het plan in het Wijkplan, dan wordt het initiatief gepubliceerd op mijn.rotterdam.nl. Daarna mogen bewoners stemmen voor het initiatief van hun keuze. Wie de meeste stemmen heeft, ontvangt het aangevraagde budget. Iedere bewoner kan in de stemronde maar 1 stem uitbrengen. Stemmen kan via die website mijn.rotterdam.nl. Je moet alleen wel eerst een account aanmaken op de website. Maar wil of kan je niet online stemmen, dan kan je ook een stemformulier invullen, dat in het Huis van de Wijk ligt.

Het is dus van belang dat als je een groter plan hebt voor je wijk, je allereerst zorgt voor een helder omschreven plan + begroting en na goedkeuring en plaatsing op de website je medebewoners attendeert op de mogelijkheid om erop te stemmen.

 

Uitbetaalpunt
Voor wie een akkoord heeft gekregen op een bewonersinitiatief en het gevraagde budget mag verwachten is Adriaan Zijlmans voortaan voor Opzoomeren het uitbetaalpunt. Hij zorgt dat het toegekende bedrag wordt uitbetaald. Maar je kan bij hem ook om advies over het indienen van een bewonersinitiatief.

Ballen rollen
Na alle uitleg over plannen en procedures en nog vlak voordat de bal werd afgetrapt van de wedstrijd Feijenoord – AS Roma (pijnpuntje voor de fans) werd er nog een speelse bingo gedraaid, onder aanvoering van Lizetta Scholte. Er waren leuke prijsjes te winnen uit de Opzoomer prijzenkast. Een gezellige afsluiting van een toch al aangename bijeenkomst. Leuk om zo je buren een beetje te leren kennen. Graag over een paar maanden weer!

Was je niet bij de bijeenkomst maar wil je graag meer weten over de nieuwe werkwijze voor het indienen van bewonersinitiatieven en de stemprocedure? Haal dan de brochure in het Huis van de Wijk!

Locatie:
Huis van de Wijk, Prins Hendrikkade 89, op het Noordereiland.

 

 

 

Bron: Annette de Bus


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart