20 aug. Street Kitchen 2023

>
20 aug. Street Kitchen 2023

Samen eten op het plein

Zondag 20 augustus staat het Burgemeester Hoffmanplein in het teken van Streetkitchen Noordereiland. Het evenement is onderdeel van het Zomer op Zuid evenement. Hier op het eiland zijn diverse eetculturen en -gewoontes. Hoe leuk om die op deze dag met elkaar te delen en kennis te maken met elkaars favoriete hapjes.

Met een strippenkaart kan je die middag tussen 13.00 en 15.00 uur langs de kraampjes op het plein om vijf verschillende gerechten te genieten. Kom gezellig naar het plein, maak kennis met je buurtgenoten én met hun eten!

Street Kitchen 2023 (20 aug.)

Foto’s van 20 sept. 2023 op Twitter

Video’s van Street Kitchen


20 augustus: Street Kitchen

Bewoners organiseren Streetkitchen

Mogen we even voorstellen? Dit zijn de organisatoren van Street Kitchen: Rozemarijn Kalkman, Fatima Afquir, Heleen Rozemond, Ilonka Schutte en Arie de Gelder. Zij opperden het idee tijdens de bewonersbijeenkomst vorig jaar. Daarna was het uitzoeken wat er voor dat evenement allemaal nodig was, werd een plan + begroting opgesteld en werd deze gepresenteerd aan de ‘jury’ van Rotterdam Festivals, organisator van Zomer op Zuid.

Street Kitchen organisatie

Daarna moest er van alles voorbereid worden: vergunningen, een oproep voor deelnemers om te koken en vrijwilligers om te helpen bij de organisatie van die dag. Het organisatieteam kijkt na al die maanden voorbereiding erg uit naar deze dag. “ Wij vinden het belangrijk dat eilanders elkaar wat beter leren kennen”, licht initiatiefneemster Rozemarijn toe. “En een mooie gelegenheid daarvoor is om iets lekkers voor elkaar maken en elkaars gerechten te proeven. Het was veel werk om dit allemaal voor te bereiden en we zijn heel benieuwd hoe het verloopt. Blijkt het een succes? Dan hopen we dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt. We wensen iedereen in ieder geval veel plezier en vooral: eet smakelijk!”

Programma Street Kitchen

Workshops film & graffiti

Behalve het eetfestijn zijn er deze dag voor de jeugd nog andere dingen te doen:

11.00 – 14.00 Filmworkshop / 9 – 13 jaar
(neem je eigen mobieltje mee).

13.00 – 15.00 Street art workshop door Studio Graffiti / vanaf 12 jaar
Zie ook www.studiograffiti.nl/graffiti-workhshop-rotterdam/

Strippenkaart

Kies gratis vijf gerechten met de strippenkaart die in de Eilandkrant is afgedrukt. Neem de krant dus mee (of knip de strippenkaart uit) als je naar de proeverij komt en meld je aan bij de infokraam bij de fontein op het Burgemeester Hoffmanplein. Lust je nog wel meer hapjes, of wil je graag iemand meenemen? Extra strippenkaarten koop je voor €5,-

Strippenkaart Street Kitchen

Alle actuele informatie over deze culinaire middag staat op www.noordereiland.org/streetkitchen »

Street Kitchen Noordereiland wordt mogelijk gemaakt door Stichting Expeditie Noordereiland en Zomer op Zuid.


Koks Street Kitchen op Facebook

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart