22 aug: Duurzaam dek

>
22 aug: Duurzaam dek

Bijeenkomst VVE’s Noordereiland 22 augustus 19.30-21.30 in het Huis van de Wijk.

‘Een Duurzaam Dek voor iedereen aan boord’

Op dinsdagavond 22 augustus van 19.30-21.30 uur, zijn VVE’s van het Noordereiland van harte uitgenodigd om mee te denken over multifunctionele daken op het eiland. Laat het snel weten want we hebben plek voor maximaal 40 mensen.

Duurzaam Dek - Iedereen aan Boord

Waar werken we met buren aan binnen de Stichting Iedereen aan boord?
Dát laten we zien in de Stuurhut.

Iedereen aan boord maakt zich hard voor een eiland dat vaart naar een duurzame toekomst. Dat doen we door samen te werken aan allerlei duurzame acties. Zo kun je bijvoorbeeld meedenken met vergroening van ons eiland óf meehelpen het groen team op te zetten dat samen met buren (en gemeente tuurlijk) gaat zorgen voor al het groen.

Je kunt ook meedenken met licht blauwe acties, water dus. Hoe kunnen we dat bewaren? Hoe vraag ik een regenton aan? Of wat hoe voorkomen we dat we natte sokken krijgen in het stormseizoen?

Een korte toelichting

Stichting Iedereen aan boord zet zich in voor een duurzaam Noordereiland en richt zich op verschillende blauwe (waterbeheer), groene (biodiversiteit) en gele (energietransitie en circulariteit) activiteiten.  

In februari organiseerden we een eerste bijeenkomst vanuit met 8 VVE’s over verduurzaming van daken van onze VVE’s op het Noordereiland. Daarna hebben we onderzocht of de gemeente ook interesse heeft in een gezamenlijke aanpak van het verduurzamen van daken op het Noordereiland. Hoe kunnen we dat sneller, effectiever en innovatiever doen door samen te werken? De gemeente heeft heel positief op het idee van Iedereen aan boord en de VVE’s van februari gereageerd. 

Sterker nog op dinsdag 22 augustus nodigen we VVE’s van het Noordereiland uit voor een gezamenlijke bijeenkomst om kansen voor een samenwerking te verkennen. Van 19.30-21.30 samen aan de slag. 

Doel van de bijeenkomst

Verkennen of we met een tiental VVE’s tegelijk, geholpen door de gemeente en Rooftop Revolution de eerste fases van het verkennen van het verduurzamen zelf kunnen doen. Met buren en partners vaststellen of de eerste drie fases (van analyse tot aan advies) gezamenlijk opgepakt kunnen worden in 2024. En het schetsen van de stappen daarin. Zelfs met een doorkijkje naar het opwekken van energie op grote daken, ten gunste van iedereen aan boord.  

Iedereenaanboord zijn buren aan boord van het Noordereiland. Er zit hier met nadruk geen financieel belang in. Wel een gezamenlijke ambitie om met elkaar te werken aan een duurzame toekomst. De bijeenkomst zal daarom ook worden begeleid door een externe onafhankelijk persoon vanuit het bureau Hieroo. Bij de bijeenkomst zijn ook experts aanwezig van de gemeente, Rooftop Revolution. Daarnaast iemand van de Hogeschool Holland die een onderzoek heeft gedaan naar de diverse daken op ons eiland. 

Wat gaan we doen

De bijeenkomst is vooral interactief. Samen kijken met de partijen aan tafel wat kan. Reken dus op informatie, inspiratie en vooral het delen van ideeën. 

We hopen dat aan het eind van de avond enthousiasme is om dit samen concreet uit te werken. 

We hopen dat zoveel mogelijk grotere VVE’s deelnemen.

Laat je het ons zo snel als mogelijk weten. Natuurlijk zorgen wij voor wat te drinken en wat lekkers. 

We hopen dat jullie erbij zijn. 

Nog vragen?

Bel me gerust even of kom komende dinsdag langs bij onze tijdelijke Stuurhut bij Tante Nino.  

Kun je niet maar wil je wel meer informatie:

  • Laat het weten via ons mailadres.
  • Kom vooral even langs op zaterdagmiddag 2 september. Dan staan we op ‘Duurzaam Motorschip’ met informatie van Iedereen aan boord en Duurzaam Dek op het plein bij de fontein aan de Van der Takstraat.

Namens Stichting Iedereen aan boord

Website: www.iedereenaanboord.nu

Informatie Duurzaam Dek

Datum: 22 augustus
Tijd: 19.30-21.30
Locatie: in het Huis van de Wijk, Prins Hendrikkade 89, Rotterdam


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart