Eilandkrant maart 2023

>
Eilandkrant maart 2023

Eilandkrant maart 2023

Eilandkrant_maart 2023Nieuwsbulletin voor en door bewoners, ondernemers en organisaties van het Noordereiland.

Download: Maart 2023 Eilandkrant (PDF)


Eilandkrant Noordereiland

Lees hieronder de artikelen uit de Eilandkrant van maart.
(Sommige bevatten meer informatie dan op de papieren versie).

Ruilen, Recyclen en Repareren bij DE WERF

De WERF. Een nieuwe pop-up plek op het Noordereiland van Iedereen Aan Boord. Een plek in het teken van ruilen, recyclen en repareren. Daar kan kleding, textiel, boeken en klein elektrische apparaten worden gebracht, geruild, of opgehaald.

Een leuk boek, vintage kleding of gordijnen over? Kom het brengen, en kijk of er iets mooi is om mee te nemen. Is een apparaat of kleding stuk? Kom ermee langs, wellicht is het nog te repareren.

De WERF start samen met de Rotterdamse start-up Byewaste. Zij zamelen spullen in en halen het zo nodig thuis op met hun speciale bakfiets.

Kom ruilen, kijken en meedenken en werk zo mee aan een duurzaam Noordereiland.
Tante NinoVrijdag 31 maart
11.00 -14.00 uur bij Tante Nino, Van der Takstraat 102b.
De koffie & thee staan klaar!

Kijk ook bij: iedereenaanboord.nu en Byewaste.nl


Noordereiland ondernemer: Vormdesign

Door Eva Steenhuizen

Vormdesign

Wat als ik u vertelde dat wij op hetzelfde eiland wonen als de persoon die de gehele flessenlijn van Rivella heeft ontwikkeld? Deze redacteur vond het erg leuk om te ontdekken dat Sabine van Hoogenhuizen (47) van Vormdesign daar verantwoordelijk voor is. En niet alleen de flessen van Rivella, maar ook de flessen van Pepsi, Fristi en Chocomel (en nog veel meer).

Samen met haar man Emile (54) runt Sabine al bijna 19 jaar het bedrijf Vormdesign.Een creatief bureau, in zowel muziek, vormgeving en verpakkingsontwikkeling. Emile is van de muziekproductie (van het maken en produceren van muziek, tot fotografie, videoclips, en het runnen van een muzieklabel), Sabine is van de verpakkingsontwikkeling en projectleider.

Emile en Sabine werken samen in het bedrijf, omdat hun manier van werken heel erg op elkaar lijkt. “Ondanks het feit dat we twee verschillende businesses leiden, sluit onze manier van werken heel goed op elkaar aan”.

Toen Sabine 19 jaar geleden met haar bedrijf wilde beginnen, was het idee eigenlijk om weg te gaan uit Rotterdam. Ze woonden in een slechte wijk en wilden daar weg. Een vriend van hen wees hen op het pand waar ze nu al bijna 19 jaar zitten. Sabine weet nog goed hoe dat ging: “ik reed de Van der Takstraat in, het schemerde een beetje, en ik was meteen verkocht. Zo idyllisch, prachtig”.

En nog steeds is ze dol op het eiland. “Het Noordereiland betekent voor mij vrijheid, om te bewegen en te ondernemen”.

Het afgelopen jaar organiseerde Vormdesign 3 succesvolle muziekavonden bij Koozie, onder de naam Music Label Night. Dit jaar staan er weer drie op de planning. Houd deze krant in de gaten voor de datum, tijd en plaats!

Informatie Vormdesign
Logo vormdesignVan der Takstraat 26, 3071 LL Rotterdam
Telefoon: 010 418 9979
Website: www.vormdesign.nl


Tijd van Toen: Rijksmonumenten aan de Maaskade

Door Pim Pauwels

Ansichtkaart Maaskade

Verschillende gezichtsbepalende panden maken van de Maaskade een fotogenieke plek. Maar de gebouwen hebben bovendien een rijke historie. Neem bijvoorbeeld het Hulstkamp Gebouw, een rijksmonument. Het is het jaar 1888 wanneer de Engelse firma Laming & Sons het laat bouwen. In eerste instantie doet het gebouw dienst als kaas- en margarinefabriek. Het gebouw kenmerkt zich door het gebruik van rode bakstenen, versierd met witte banden en ornamenten, die je er nog altijd terugziet. Na een kleine 20 jaar vertrekt de Engelse firma uit het pand. Dan vestigt jeneverdistilleerderij Hulstkamp er zich, wat de naam van het gebouw verklaart. Het rijksmonument overleeft de Tweede Wereldoorlog en is sinds 1995 een evenementenlocatie.

Ook aan de Maaskade en eveneens een rijksmonument: het ‘Ooms-gebouw’. Sinds eind jaren 70 prijkt de bedrijfsnaam van de Rotterdamse makelaar Ooms op de gevel. Al zullen oudere generaties eerder spreken over ‘het gebouw van Swarttouw’, vernoemd naar de bekende ondernemer Frans Swarttouw. Die hield er tientallen jaren kantoor. De nog oudere Rotterdammers kenden het kantoorpand onder de eerste naam: het Van Driels-gebouw, vernoemd naar de stoomboot- en transportonderneming die er tot 1927 zijn kantoor had. De onderneming liet het gebouw ontwerpen door architecten J.H. Roos en W.F. Overeijnder, die ook verantwoordelijk zijn voor Spartastadion ‘Het Kasteel’.


Lezersonderzoek Eilandkrant

Eilandkrant

Afgelopen maand vroegen we onze lezers hoe de Eilandkrant bevalt. De resultaten zijn bekend. De respons bedroeg ruim 21%, een mooi resultaat, vinden wij. Ook fijn dat blijkt dat de Eilandkrant goed wordt gelezen en gewaardeerd. De redactie buigt zich nu over de geopperde suggesties voor onderwerpen en vormgeving. Binnenkort daarover meer en dan is ook de rapportage te vinden op de Noordereiland website en die van de gemeente.
Bedankt eilanders voor het invullen van de vragenlijst!Love Noordereiland

Vanaf juni 2019 valt regelmatig de ‘Eilandkrant’ op de deurmat of in de brievenbus. Tenminste, als daar geen NEE NEE sticker* op zit.
Het is eigenlijk niet echt een krant, maar vooral een nieuwsbulletin over zaken die voor de eilandbewoners interessant kunnen zijn. De Eilandkrant bevat naast enkele artikelen met name een overzicht van de activiteiten die de komende maand worden georganiseerd. Handig om alles op een rijtje te zien en te bewaren, op tafel te leggen, op het memobord te prikken of aan de koelkast te hangen.

* Toch een NEE NEE sticker, of de Eilandkrant kwijtgeraakt?
Geen zorg, hij ligt ook bij diverse ondernemers, de SPAR en de Huiskamer van de wijk.

Anker van Het MS Noordereiland

Adressen Noordereiland

In de Eilandkrant staan diverse locaties op het Noordereiland. Zie hieronder de lijst met adressen.

NaamAdresMeer info
Huiskamer van de WijkPrins Hendrikkade 89noordereilandhuiskamer@gmail.com
Solinfo@solnetwerk.nl
Samen in BewegingArthyra de Clerck,sameninbeweging@arthyra.nl
sameninbeweging.arthyra.nl
Tante NinoVan der Takstraat 102bwww.tantenino.nl
Galerie WindPrins Hendrikkade 124awww.galeriewind.nl
NE Studio'sPrins Hendrikstraat 5www.nestudios.nl
KoozieVan der Takstraat 51www.koozierotterdam.nl
Café 't HaventjePrins Hendrikkade 129Facebook.com/haventje
Villa ZebraStieltjesstraat 21www.villazebra.nl
SparVan der Takstraat 56Spar Matze

Nils Hilbers & Annette de BusMeer dan online

Bewoners Nils Hilbers en Annette de Bus, beiden thuis in het communicatievak, vonden dat het op het eiland ontbrak aan een overzicht op papier. Niet iedereen leest de online informatie over het Noordereiland via facebook, twitter of de website. Het leek hen een goed idee om regelmatig een overzicht van activiteiten en nieuws te realiseren.

Archief
Alle kranten staan hier: www.noordereiland.org/eilandkrant

Sponsoren
Bekijk al onze sponsoren op: www.noordereiland.org/krantsponsor »

Feedback
De redactie van de Eilandkrant is natuurlijk heel benieuwd hoe de krant bevalt en of daarmee aan een behoefte wordt voldaan. We vinden het fijn om van u te horen hoe de Eilandkrant bevalt en hoe we hem misschien nog beter kunnen maken! e-mail: redactieEilandkrant@gmail.com

Oproep


Noordereiland, RotterdamColofon

© 2023 Eilandkrant Noordereiland is een onafhankelijk nieuwsbulletin, verschijnt 12 x per jaar dankzij: de gemeente Rotterdam,Woonstad, DeltaPORT Donatiefonds & ondernemers van Noordereiland. Oplage: 1.700 | Tekst: BusnizzCares | Design: Lichting98

Zelf een nieuwtje of activiteit melden? Mail naar redactieEilandkrant@gmail.com of bel: 06-242 12 792.

Tekst: BusnizzCares | Design: Lichting98

Busnizz Cares Logo Lichting98


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart