GalerieWind: De Assembleurs

>
GalerieWind: De Assembleurs

“Upclycling en re-using, is in deze expo de bindende factor. De samenhang van ons werk ontstaat doordat wij door ons zelf eerder gemaakte prenten, foto’s en tekeningen hergebruiken. Desiré maakt daarnaast ook gebruik van voorwerpen die zij op haar avonturen tegen komt.  Zo vertelt ‘oud’ materiaal, een nieuw verhaal.”

De Assembleurs, groepsexpositie met Desiré Haverkamp, Carine Hooykaas en Marjoke Schulten

Groepsexpositie met
Desiré Haverkamp, Carine Hooykaas en Marjoke Schulten

Desiré Haverkamp studeerde in 1987 af in grafiek en ruimtelijke werk aan de Hoge School voor Kunsten in Utrecht. Haar werk is opgenomen in diverse bedrijfscollecties, kunstuitlenen en particuliere verzamelingen. Zij exposeert regelmatig in musea (Comenius museum in Naarden, Gorcums museum), galeries (galerie 59 Amsterdam, Galerie Teun Renes in Apeldoorn) en in beeldentuinen (Landerij Esveld).

Haar grootste inspiratiebron is de natuur. In haar objecten verwerkt zij niet alleen voorwerpen als veren en schelpen maar ook medische objecten als pipetjes en glasbuizen. Zij reikt als het ware de afgedankte en gevonden voorwerpen in combinatie met haar observaties en fantasie een nieuw leven aan.


Carine Hooykaas voltooide haar opleiding aan de Academie voor beeldende Kunsten in Rotterdam in 1995. Zelf zegt zij over haar werk: “Kleur is een raar iets. Iedereen geeft er zijn eigen betekenis en gevoel aan. Door het goed toe te passen, kan je de kijker meenemen in die betekenis en het gevoel. Meenemen in die betekenis en in dat gevoel. Kijken naar de invloed van kleur op de omgeving.”

Haar huidige werk gaat over wanneer het platte vlak ruimtelijk word en figuratief en abstract doorelkaar heen beginnen te lopen. Op dat snijvlak wil ze werk creëren. Binnen- en buitenvorm, ruimte en restruimte zijn even belangrijk. Ook hier speelt kleur een belangrijke rol.  Ze werk met verschillende materialen om diepte te creëren op het platte vlak en het werk komt zelf af en toe van de muur af. Het werk is een zoektocht waar al deze elementen in terugkomen.


Bij Marjoke Schulten spreken vliegeniers, aeronauten en astronauten tot de verbeelding. Zij gaat graag met hen mee op avontuurlijke reis en legt haar imaginaire reis vast in kleurrijke, figuratieve werken op papier. Daarbij maakt zij gebruik van verschillende druktechnieken en speelt met de drukvormen, kleuren en compositie. Sinds kort verbeeldt Marjoke haar verhalen ook met digitale tekeningen en experimenteert zij met kleine, driedimensionale objecten in karton en kunststof. De werken worden herinneringen aan haar reis, zoals ansichtkaarten en souvenirs dat doen. Haar prenten en objecten zijn opgenomen in diverse collecties van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Nationaal Militair Museum, de TU Eindhoven en het Kunstgebouw Zuid-Holland.

Voor de expositie in galerieWind experimenteert zij met andere materialen door delen van prenten op dik board te bevestigen en te verrijken met eerder gebruikte drukvormen.


Expositie →  van 29 okt. – 23 dec. 2023

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 29 oktober om 15.00 uur
En zal verricht worden door de filosoof Gerard Drosterij.
U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
De inloop is vanaf 14.30 uur.

Heeft u vragen over de werken en of andere vragen over galerieWind neem dan gerust contact op met Ellen Wind, zij is te bereiken via tel.  06 – 546 130 95 of via e-mail info@galeriewind.nl.

GalerieWind
Prins Hendrikkade 124a
3071KL Rotterdam
Openingstijden: do-zo van 13.00-17.00 uur.
Telefoon: 010 – 233 1335
Facebook: www.facebook.com/galeriewind
Website: www.galeriewind.nl

Galerie Wind

Bron: galerieWind


Bericht Galerie Wind op Facebook:

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart