GalerieWind expo: Nico Kervezee

>
GalerieWind expo: Nico Kervezee

Expositie “Contrasten” van Nico Kervezee & Vrienden
opening vrijdag 16 juni, 17:00 uur
expositie 16, 17 en 18 juni

Te zien op het Noordereiland: Prins Hendrikkade 124a.

Nico Kervezee en vrienden

Nico toont zijn recente werk, dat ontstaan is in de achter ons liggende Coronajaren. In de gemengde technieken op doek en de collages speelt hij met vorm en materiaal. De vormen maken deel uit van de beeldtaal die hij in de afgelopen 40 jaar ontwikkeld heeft. Het zijn de kruizen en de daaruit verschijnende restvormen die een dominante rol in de composities spelen. De letters en/of cijfers evenals de rasters van cirkels of vierkanten zijn beeldelementen die de compositie spanning en evenwicht geven. Het kleurgebruik is ingetogen. De gelaagdheid in het werk laat zich lezen door de religieuze vormen als kruis, achthoek en getallenreeksen als verwijzing naar onze geschiedenis van de joods christelijke traditie én het (her-)gebruik van diverse materialen als aanduiding naar de vergankelijkheid van de dingen. Door zijn werk te exposeren met het werk van de andere kunstenaars zal het contrast voor een spannende wisselwerking zorgen.

De deelnemende kunstenaars zijn: Cor Kraat, Burgert Koonijnendijk, Ralph van Meijgaard, Pien van der Beek, Kim van den Enden, Dicky Brand, Max Wijlacker, Hillegon Brunt, Eric Hirdes, Frans Verschoor.

De opening vindt plaats op vrijdag 16 juni en wordt verricht door Aad Speksnijder om 17.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
De inloop is vanaf 16.00 uur.


Na de opening zal Eddy Geerts platen uit zijn collectie draaien.
Op zaterdag is de galerie geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de finissage op zondag 18 juni zal er, onder de aanwezigen, werk van Nico verloot worden onder het genot van haring met wodka. Aanvang 15.00 uur.

Expositie →  van 16 – 18 juni

Heeft u vragen over de werken en of andere vragen over galerieWind neem dan gerust contact op met Ellen Wind, zij is te bereiken via tel.  06 – 546 130 95 of via e-mail info@galeriewind.nl.

GalerieWind
Prins Hendrikkade 124a
3071KL Rotterdam
Openingstijden: do-zo van 13.00-18.00 uur.
Telefoon: 010 – 233 1335
Facebook: www.facebook.com/galeriewind
Website: www.galeriewind.nl

Galerie Wind

Bron: galerieWind


Galeriewind op Facebook

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart