Ger beklimt de Alpe d’Huzes

>
Ger beklimt de Alpe d’Huzes

Opgeven is geen optie: Ger beklimt de Alpe d’Huzes met de fiets

Noordereilander Ger Quist ligt met zijn schip ‘Eva’ aan de Prins Hendrikkade. Op een vaste plek, het is al enige jaren de woning voor hem en zijn gezin. “Ik ben geen binnenvaartschipper, wel afkomstig van de grote vaart”, voegt Ger desgevraagd toe.

“Inmiddels werk ik bij een rederij in Moerdijk. Zo’n 5 jaar geleden waren we op zoek naar een woning, maar dat bleek lastig. We stuitten toen op de mogelijkheid om een loodsboot te kopen, daar wilden we dan een vaste ligplaats voor regelen in de Rijnhaven en het dan exploiteren als een soort hotelboot. Dat bleek echter te moeilijk te organiseren qua vergunningen. Vervolgens vonden we een binnenvaartschip in Friesland dat te koop stond.

Een schip dat altijd graan vervoerde voor Bavaria. De kapitein ging met pensioen dus konden wij het kopen. We zijn zo’n drie jaar bezig geweest met opknappen en nu wonen we er helemaal naar ons zin. Als ik de vereiste binnenvaartpapieren binnen heb wil ik er ook wel mee varen, voor vakanties en ooit als de kinderen zijn uitgevlogen wil ik er vakantiereizen mee organiseren.”

Zes keer bergop
Ger is ook een fervent sportman en fietser. Maar hij voelt zich ook betrokken bij maatschappelijke onderwerpen. Daarom doet hij dit jaar op 1 juni mee aan de Alpe dhuZes, als deelnemer namens de Rotterdam Fund Racers. Zij doen voor de 7e keer mee, met het doel geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Deelnemers (fietsers, wandelaars) beklimmen de berg die dag zes keer, is de bedoeling. Een klim waarbij zo’n 1000 meter hoogteverschil moet worden overbrugd, met 21 bochten en af en toe een steile klim van 10%.

“Voor mij is dit de eerste keer, ik werd door een zakelijke relatie overgehaald om mee te doen. Daar aarzelde ik geen moment over. Ik voel mij gezond en sterk, ik fiets en hardloop regelmatig, hoe mooi is het om dan op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het onderzoek naar kanker en zo steun te geven aan mensen die dit zo hard nodig hebben.”

Sponsors gezocht
Wil je onze buurtgenoot steunen? Doe dan een donatie via zijn eigen pagina op de website opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/GerQuist17975/alpe-dhuzes

En zoals op die pagina vermeld: Opgeven is geen optie. Niet voor het beklimmen van de Alpe d’Huzes maar vooral niet voor het doen van dat hoognodige kankeronderzoek.

Wil je erbij zijn, als vrijwilliger? Meld je dan aan via de website.
En heb je vervoer nodig naar de locatie dan kan je meerijden met Ger. Stuur hem in dat geval een mailtje: ger@quistmaritime.com

Bron: Facebook Noordereiland


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart