Laan op Zuid en viaduct eerder open

>
Laan op Zuid en viaduct eerder open

Goed nieuws: de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct gaan eerder open op maandag 2 oktober voor al het verkeer. Dat komt door de efficiënte samenwerking tussen de aannemers, RET en de gemeente Rotterdam. De geplande opening zou eind oktober zijn, maar dat is nu dus 4 weken eerder.

Maandag 2 oktober 2023 weer open voor verkeer.

Wethouder Vincent Karremans opent maandagochtend 2 oktober in alle vroegte op symbolische wijze dit deel van de Roseknoop. Hij zegt hierover: “Goed nieuws! Dankzij onze mannen en vrouwen die ook tijdens de zomer keihard hebben doorgewerkt aan de Roseknoop kan de Laan op Zuid nu eerder open dan gepland. Hiermee wordt de doorstroming van verkeer op Zuid alweer een stuk soepeler en is bijvoorbeeld De Kuip een stuk beter bereikbaar.”

Het is niet alleen de eerdere opening die dit moment bijzonder maakt. Tijdens de werkzaamheden die 1 mei begonnen, pakte het projectteam extra werkzaamheden op. De parkeervakken langs de Laan op Zuid zijn opgehoogd en de Laan én het Varkenoordseviaduct krijgen nieuw asfalt. Dit gebeurt in het tweede en derde weekend van september

“Maar,” zegt Vincent Karremans, “eerlijk is eerlijk: we zijn pas halverwege en ook het komende jaar wordt het geduld van bewoners en ondernemers op de proef gesteld. We werken keihard door aan de resterende werkzaamheden en hopen op ieders begrip”.


Roseknoop bericht op Facebook


Bericht: Laan op Zuid en Varkenoordseviaduct eerder open

Sinds 1 mei zijn het Varkenoordseviaduct en een deel van de Laan op Zuid afgesloten voor het openbaar vervoer en autoverkeer. De geplande opening zou op 30 oktober zijn. Door de efficiënte samenwerking tussen aannemers, de RET en gemeente Rotterdam kan de Laan op Zuid vier weken eerder open, op maandag 2 oktober, voor auto en tram.

Wethouder Vincent Karremans opent maandagochtend 2 oktober in alle vroegte op symbolische wijze dit deel van de Roseknoop. Hij zegt hierover: ‘Goed nieuws! Dankzij onze mannen en vrouwen die ook tijdens de zomer keihard hebben doorgewerkt aan de Roseknoop kan de Laan op Zuid nu eerder open dan gepland. Hiermee wordt de doorstroming van verkeer op Zuid alweer een stuk soepeler en is bijvoorbeeld De Kuip een stuk beter bereikbaar.’

Extra werkzaamheden

Het is niet alleen de eerdere opening die dit moment bijzonder maakt. Tijdens de werkzaamheden die 1 mei begonnen, pakte het projectteam extra werkzaamheden op. De parkeervakken langs de Laan op Zuid zijn opgehoogd en de Laan én het Varkenoordseviaduct krijgen nieuw asfalt. Dit gebeurt in het tweede en derde weekend van september.

Nieuwe rails, kabels en leidingen

De RET heeft over de Laan op Zuid nieuwe tramrails en bovenleidingen aangelegd en er zijn nieuwe haltes geplaatst bij het Varkenoordseviaduct. De kruising Rosestraat en Laan op Zuid is opgehoogd en onder deze kruising zijn nieuwe transportkabels en leidingen aangebracht voor riolering, water, elektriciteit, stadsverwarming en gas. Hiermee is de belangrijke schakel tussen Noord en Zuid in het stedelijke netwerk van kabels en leidingen vernieuwd. Het Varkenoordseviaduct kreeg na 30 jaar een grote onderhoudsbeurt en kan er nu weer jaren tegenaan.

‘Maar’, zegt Vincent Karremans, ‘eerlijk is eerlijk: we zijn pas halverwege en ook het komende jaar wordt het geduld van bewoners en ondernemers op de proef gesteld. We werken keihard door aan de resterende werkzaamheden en hopen op ieders begrip.’

Renovatie Roseknoop

De vervroegde opening van het Varkenoordseviaduct en de Laan op Zuid betekent dat IJsselmonde en de Laan op Zuid per 2 oktober beter bereikbaar zijn. Verkeersdeelnemers en ov-reizigers moeten hier en daar nog wel gebruikmaken van omleidingen. De kruising waar de Beijerlandselaan, Putselaan en 2e Rosestraat samenkomen blijft nog ruim een jaar dicht. De tram gaat nog niet over de Beijerlandselaan.

De dijk die dwars door het gebied loopt, is inmiddels hersteld. Maar deze moet goed inklinken zodat bewoners, ondernemers en bezoekers ook de komende 100 jaar droge voeten houden.

Bron website Gemeente Rotterdam: https://www.rotterdam.nl/laan-op-zuid-en-varkenoordseviaduct-eerder-open

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart