NE Ondernemer: DG Keukens

>
NE Ondernemer: DG Keukens

Van café Vlag & Wimpel naar keukenstudio

Op een voor veel eilanders bekende locatie, waar ooit café Vlag en Wimpel gasten ontving, is daar sinds begin dit jaar keukenadviseur Danielle Graafland neergestreken met haar onderneming Studio DG. We maken uitgebreid kennis met haar.

Studio DG

Geboren en getogen in de keukens

“Mijn vader had toen ik een jong meisje was ook een keukenshowroom, daar is mijn eerste interesse ontstaan in de keukenbusiness. We zeggen wel eens gekscherend dat ik ben opgegroeid in een keukenkastje! Ik hielp mee op zaterdag, hield de showroom netjes, serveerde koffie en hapjes en deed geleidelijk aan steeds meer kennis op over keukeninrichting. Tijdens mijn studie maakte ik een korte uitstap naar de parfumerie business, waar ik in de weekenden werkte. Dat was best leuk, maar toch bleef het keukenvak me trekken. Na mijn studie begon ik op mijn 25e mijn eerste eigen keukenshowroom in Uithoorn, niet veel later kwam daar een filiaal bij in Mijdrecht en later ook in Naaldwijk en Capelle aan den IJssel. Daarnaast deed ik ook de styling van keukenshowrooms, niet alleen in de eigen winkels maar ook die van collega keukenstudio’s.”

Je start nu met een eigen zaak als keukenadviseur/stylist. Hoe eng is dat?

“Dat is niet echt heel eng, hoor. Door mijn jarenlange ervaring in deze branche en als zelfstandig ondernemer weet ik hoe ik mijn klanten kan adviseren en samen met hen hun droomkeuken creëren.

Wat onderscheidt jou van andere keukenadviseurs en -verkopers?

“Dat is vooral mijn werkwijze. Ik neem de tijd om te achterhalen wat de wensen van de klanten zijn en zet dit om in een mooi en functioneel ontwerp. Ik kom ook als extra service bij de klant thuis om de ruimte waar de keuken te zien, te voelen en op te meten. Ik kijk bijvoorbeeld ook goed naar de lichtinval, de beschikbare ruimte maar ook de overige inrichting van het huis. Dan kan ik een advies geven voor een keukeninrichting die aansluit bij de stijl en inrichting van het huis. Ik ben ook het enige aanspreekpunt voor de klant, zowel voor het ontwerp als de uiteindelijke oplevering. Dat vinden de klanten juist heel fijn. Overigens lever ik desgewenst ook keukenmeubilair en kan ook adviseren over kleurgebruik en inrichting van de overige ruimtes in de woning.”

Wie zijn jouw doelgroepen?

“Mijn doelgroep is breed, zo lever ik aan de klant die precies weet wat hij wil, maar ook als deze niet weet waar te beginnen of wat er allemaal mogelijk is en hulp nodig heeft bij het bepalen van materiaal, opstelling en kleur. Ook diverse vastgoedondernemers doen een beroep op mij om voor een door hen aangekocht pand de keuken te ontwerpen en in te richten.

Wat zijn de huidige keukentrends?

“vooral donkere kleuren, grijs is het nieuwe zwart. Maar ook kleuren die zijn geinspireerd op de natuur: beige, zand, terracotta, (olijf)groen en bruin. En slimme apparatuur , die je bedient via een app.”

Waarom het Noordereiland?

‘Ik ben een echte Rotterdamse en was op zoek naar een andere plek dan de standaard showrooms welke ik jaren heb gehad, zoals op woonboulevards. Voor de meer persoonlijke aanpak zocht ik een compacte studio, waar ik in gesprek kan met de klant en er ook de keuze aan materialen kan laten zien en voelen. Op het Noordereiland vond ik waar ik naar op zoek was, een prachtig pand uit 1882 waarin de historie voel en zichtbaar is.

Ik ervaar het Noordereiland als een dorp binnen Rotterdam, de mensen zijn zeer vriendelijk, geïnteresseerd en blij met weer een nieuwe ondernemer op het eiland. Ik kom regelmatig buurtbewoners tegen die even een praatje maken, me welkom heten, succes toewensen en me complimenteren met mijn nieuwe studio.
En wat een prachtig uitzicht heb ik op de Hef en het water!”

Wil je weten wat Danielle voor jou kan betekenen?
Zie website: https://www.studiodg.nl of mail: info@studiodg.nl

Studio DG Keukens
Prins Hendrikkade 32
3071KB Rotterdam
E-mail: info@studioDG.nl
Website: www.studiodg.nl


DG Keukens op Instagram

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart