NE Ondernemer: het Duikhuis

>
NE Ondernemer: het Duikhuis

Het Duikhuis

Alltijd al eens een echte duik in het diepe willen maken? Dan biedt het Duikhuis daarvoor de uitgelezen kans. Met locaties in (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht/Nieuwegein en Vinkeveen biedt is het Duikhuis een professionele organsatie om te leren duiken. Wie al een duikdiploma heeft, kan met eigenaar/instructeur Eric Schunselaar (58) mee op duikexcursie, bijvoorbeeld in de Oosterschelde.

het Duikhuis

Leer duiken

Volgend jaar viert het Duikhuis zijn 20-jarig jubileum. Eric begon de duikschool, die eerst Lazywave heette, in de Van der Takstraat. Omdat de medewerkers voornamelijk

onderwater vertoefden en minder vaak in het winkelpand, zijn ze verplaatst naar de sublub-winkel op de Admiraal de Ruyterweg. De herkenbare etalage naast Fadi’s is gebleven.

Zelf woont Eric al bijna 25 jaar op het eiland. Hij vindt het een prachtige plek om te wonen. “Buren zeggen elkaar gedag, ondernemers kennen elkaar; het Noordereiland is bijna een dorp in de stad. En het helpt dat er water omheen ligt”, grapt hij. Duiken doet hij al sinds 1999, hij haalde zijn eerste duikbrevet tijdens een werkreis in Israël.

Bij Eric kan je terecht voor allerlei duiklessen: een introductieduik, voor een duikbrevet, of in open water met een groep + gids. Het lestraject bestaat uit online theorie, basisvaardigheden in het zwembad en uiteindelijk duiken in het open water in Vinkeveen. Lesmaterialen en duikuitrusting zijn inbegrepen bij de prijs.

Wie net als deze redacteur denkt dat er onderwater in zoetwater niet veel te zien is, heeft het mis. Baarzen, snoeken, snoekbaarzen: onze onderwater flora en fauna is adembenemend. Volgens Eric doet het niet onder voor de subtropische koraalriffen.

Goed nieuws: Eric biedt lezers van de Eilandkrant een speciale korting aan van 50% op een introductieduik in het zwembad Ijsselmonde. Gebruik de code NE2023 bij het boeken via https://www.hetduikhuis.nl (geldig tot 30 september 2023).

Het Duikhuis
Admiraal de Ruyterweg 40A
3031 AD Rotterdam
Website: www.hetduikhuis.nl
E-mail: info@hetduikhuis.nl

Duikhuis

Bron: Eilandkrant aug 2023


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart