Verslag 5 juli: bezoek wethouder Simons

>
Verslag 5 juli: bezoek wethouder Simons

Bezoek wethouder Simons bij wijkraad Entrepot/Noordereiland

Woensdagmiddag 5 juli 2023, bezocht wethouder Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur (wijken en kleine kernen) onze wijkraad Entrepot-Noordereiland.

Wijkraad met Wethouder Simons

De bijeenkomst was bij Rotterdamse Munt, een wijktuin waar bewoners uit onze wijken eromheen graag naar toe gaan. De wijkraad presenteerde de wethouder in bijzijn van bewoners de belangrijkste thema’s op dit moment.

Ten eerste de vergroening van de kades. Daar zijn al stappen gezet en de wijkraad wil graag meer van dat soort groene plekken, want bewoners vinden het fijn om daar te verblijven of te sporten.

Door middel van het programma “Rondje bruggen” liggen er kansen om omliggende kades te vergroenen.

Daarnaast spraken we over de overlast door zwerfafval. De wijkraad wil dat de gemeente hier stappen in zet, mensen meer bewust maken van hun eigen rol en ook kinderen hierover beter voorlichten. We gaan helpen waar dat kan.

Tot slot spraken we over het veiligheidsgevoel van bewoners dat onder druk staat door straatraces, recente explosies en een schietpartij. Een actiever beleid en betere handhaving is op korte termijn Noodzakelijk. Voor de verkeersveiligheid zouden drempels een oplossing kunnen bieden.

Na afloop vond er een informele borrel plaats waarin gelegenheid was voor bewoners om direct met diverse ambtenaren in gesprek te gaan. We kijken terug op een leerzame middag, ook de wethouder was erg positief over de feedback en gaf aan weer snel langs te komen.

De wijkraad Entrepot-Noordereiland

Bron: Wijkraad Entrepot-Noordereiland

Wijkraad Entrepot-Noordereiland

Foto’s bezoek wethouder Simons

Bericht op Twitter

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart