NE Ondernemer: House of Birth

>
NE Ondernemer: House of Birth

House of Birth: Holistisch op z’n Rotterdams

Onder de Hef is een overdrachtelijke ooievaar neergestreken: House of Birth. Een verloskundigenpraktijk met een holistische benadering. Dat klinkt voor veel mensen al gauw zweverig, dus ging de Eilandkrant eens op bezoek om daar meer over te horen.

House of Birth: Holistisch op z’n Rotterdams

Niet alleen medisch

In de holistische benadering van de verloskunde wordt niet alleen gekeken naar de medische aspecten van zwanger worden/zijn en bevallen, maar ook naar andere zaken die zeker zo relevant zijn in de transitie van vrouw naar moeder. Dan gaat het o.a. over zaken als voeding, mentale aspecten, beweging, je partner en spiritualiteit. De kern is dat vrouwen bij House of Birth begeleid worden in het luisteren naar hun eigen lichaam, om samen met de verloskundigen een optimale situatie tijdens en na de zwangerschap te bereiken.

Vrouwelijke cyclus

Ook meisjes en vrouwen die nog helemaal niet bezig zijn met het krijgen van kinderen kunnen terecht bij House of Birth voor allerlei zaken die gerelateerd zijn aan de hormonale cyclus.

Rotterdamse roots

House of Birth bestaat al sinds 2015. De vestiging op Zuid was eerst gevestigd in Charlois en daarna Feijenoord. Maar eigenaren Sarah van Son en Esseline Beek, beiden verloskundigen, vonden dat er naast het verloskundigennetwerk in Noord en Zuid iets ontbrak, en dus hebben zij zich dit jaar gevestigd op het Noordereiland, in het pand waar vroeger de restaurants Vasco da Gama en daarna Hafez zaten. Gevraagd naar hun favoriete plekje roepen Sarah en Esseline bijna in koor: “We strijken heel vaak neer bij Fadi’s en als het mooi weer is gaan we lekker picknicken in Ons Park.”

Meer weten via: www.houseofbirth.nl

Bron: Eilandkrant nov. 2023
(Tekst: Ilonka Schutte)


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart