Subsidie beschikbaar voor VvE’s tegen energiearmoede

>
Subsidie beschikbaar voor VvE’s tegen energiearmoede

Gemeente Rotterdam stelt 2,5 miljoen subsidie beschikbaar voor VvE’s om energiearmoede te bestrijden

21 maart 2023
Rotterdamse woningeigenaren die onderdeel zijn van een VvE kunnen vanaf 1 april subsidie aanvragen om hun woning te isoleren. Denk aan spouw-, gevel-, glas-, dak- en vloerisolatie. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de warmte in de woning blijft en er minder hoeft te worden gestookt. Het mes snijdt dus aan twee kanten doordat de energierekening omlaag gaat en het wooncomfort wordt verbeterd. VvE’s met een WOZ-woningwaarde van maximaal 300.000 euro en een laag energielabel komen in aanmerking voor de subsidie.

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen): “In Rotterdam is een grote opgave om bestaande woningen te verduurzamen. Er zijn veel VvE’s die dolgraag willen verduurzamen, maar het financieel niet rond krijgen. Ook is verduurzamen met een VvE extra ingewikkeld, omdat alle eigenaren op één lijn moeten zitten. Daarom ben ik blij dat wij deze subsidie aan VvE’s met een maximum WOZ-waarde van 300.000 euro kunnen aanbieden en dat VVE-010 ze hierbij kan begeleiden.”

“We weten dat Rotterdammers die in energiearmoede leven, vaak in een appartement wonen dat onderdeel is van een VvE. Het is dan niet zo eenvoudig om energiebesparende maatregelen te nemen. Die Rotterdammers willen met deze subsidie helpen. Zo’n 50 tot 100 VvE’s kunnen hun woningen via deze subsidie verduurzamen,” aldus wethouder Enes Yigit (Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal).

Per VvE-appartement kan er per maatregel 1.000 euro worden aangevraagd. Met een maximum van 2 maatregelen, in totaal 2.000 euro per appartement. Voor deze subsidie is 2,5 miljoen euro beschikbaar. De gemeente werkt hierin samen met VVE-010: een organisatie die met de gemeente samenwerkt om VvE’s te helpen met verduurzamen. Zij gaan de VvE’s begeleiden in het subsidietraject.

Vanaf 1 april kunnen VvE’s subsidie aanvragen via de website van de gemeente (www.rotterdam.nl). De subsidie kan worden aangevraagd tot en met 30 september 2024, tenzij het beschikbare bedrag van 2,5 miljoen euro eerder is uitgegeven.

Rijksuitkering Energiearmoede

De subsidie voor VvE’s wordt gefinancierd vanuit de Rijksuitkering Energiearmoede. Hiervoor heeft het Rijk 18,6 miljoen euro beschikbaar gesteld. De gemeente realiseert hiervan meerdere projecten om Rotterdammers met een laag inkomen en een slecht geïsoleerde woning te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Heeft u geldzorgen?
Bel naar 14 010, ga langs bij een Vraagwijzer bij u in de buurt of kijk op www.rotterdam.nl/geldzorgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ekin Yazbahar – Sonmez, bestuursvoorlichter wethouder Chantal Zeegers, 06-134 283 89 of e.yazbaharsonmez@rotterdam.nl.

 

Gemeente Rotterdam

Bron: Gemeente Rotterdam via Wijkraad Entrepot-Noordereiland

 

 

Zie ook: www.duurzaam010.nl/nieuws/gemeente-rotterdam-stelt-25-miljoen-subsidie-beschikbaar-voor-vves-om-energiearmoede-te-bestrijden/


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart