Subsidie Klimaatadaptatie verlengd tot 30 juni 2023

>
Subsidie Klimaatadaptatie verlengd tot 30 juni 2023

Subsidie Klimaatadaptatie verlengd tot 30 juni 2023Wil jij jouw buurt mooier, gezelliger en groener maken? Goed nieuws, je kunt nog steeds een vergoeding ontvangen!
De subsidie Klimaatadaptatie is namelijk met zes maanden verlengd. Tot 30 juni 2023 kun je subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw omgeving of om extra regenwater op te vangen.

Het klimaat verandert en dat raakt ons allemaal, vooral in de steden neemt de kans op overlast en schade door extreem weer toe. Hevige regenbuien zorgen ervoor dat het regenwater niet snel genoeg in de bodem wegzakt en extreme hitte heeft negatieve gevolgen voor onze gezondheid. Gelukkig kunnen we daar samen iets aan doen! Hoe meer regenwater bij hevige buien wordt opgevangen, hoe minder wateroverlast en waterschade aan gebouwen. Daarnaast raakt het riool minder snel overbelast bij een hoosbui. Bij hitte geeft het groen verkoeling en schaduw. Een groene buurt zorgt ook voor meer plant- en diersoorten.

 

Voor wie is de subsidie?

Rotterdamse bewoners (individueel, gezamenlijk of VVE), bedrijven en organisaties (stichtingen, verenigingen etc.) kunnen hier de subsidie voor gebruiken. En dat is nodig, want de gemeente kan niet alles zelf. Slechts 40% van de stadsgrond is namelijk eigendom van de gemeente. Met de subsidie kunnen we samen zorgen voor een stad die bestand is tegen de steeds meer voorkomende extreme droge én natte weersomstandigheden.

 

Waar kan ik subsidie voor krijgen?

De subsidie is bedoeld voor maatregelen die de omgeving beter bestand maken tegen extreme weersomstandigheden zoals het vergroenen van tuinen of (dak)terrassen, de regenpijp afkoppelen van het riool, regenwater opvangen en (her)gebruiken met behulp van bijvoorbeeld een regenton, bomen planten, schoolplein vergroenen, regenwatervijver of wadi maken, geveltuin aanleggen of eigen innovatieve ideeën.

 

Welk bedrag kan ik aanvragen?

Je kunt subsidie aanvragen voor het toevoegen van groenoppervlak door beplanting, waterberging en afgekoppeld oppervlak.

De subsidie bedraagt:

  • 500 euro per toegevoegde kubieke meter waterberging.
  • 10 euro per toegevoegde vierkante meter gerealiseerd groenoppervlak.
  • 5 euro per toegevoegde vierkante meter afgekoppeld oppervlak.

Een combinatie is hierbij mogelijk. Er geldt een maximum bedrag van € 50.000 per aanvraag.

 

Waar vraag ik subsidie aan?

Wil jij een bijdrage leveren aan het klimaatbestendig maken van Rotterdam? En kun je daar financiële steun bij gebruiken? Bekijk alle voorwaarden op de pagina’s subsidie Klimaatadaptatie tot € 1.500 en subsidie Klimaatadaptatie vanaf € 1.500 en dien hier jouw aanvraag in.

Dien jouw aanvraag voor deze subsidie uiterlijk 8 weken NA uitvoering van de activiteiten in. De Subsidie Klimaatadaptatie kan samen met buren worden aangevraagd. Goed om te weten: er wordt geen subsidie verstrekt voor het toevoegen van groenoppervlak, waterberging of afgekoppeld oppervlak aan nieuwbouwprojecten of braakliggende terreinen.

 

Maak jouw tuin, balkon of dak meer biodivers

Op de pagina inheemse planten vind je een overzicht van planten die geschikt zijn om de biodiversiteit te vergroten. Deze lijst bevat een aantal plantensoorten die niet inheems zijn, zoals de lavendel en de vlinderstruik. Aangezien deze planten een (zeer) positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit is ervoor gekozen ook voor deze planten subsidie te verlenen. Zij ondersteunen dieren zoals bijen, vlinders en vogels.

 

Meer informatie

Vragen over deze subsidieregeling? Neem contact op met het Duurzaamheidsloket of telefonisch via 14010.

De subsidieregeling Klimaatadaptatie is een onderdeel van het Rotterdams WeerWoord in samenwerking met het actieprogramma “Rotterdam gaat voor groen” en de Uitvoeringsagenda Biodiversiteit.

 

Gemeente Rotterdam

Bron: www.rotterdamsweerwoord.nl/

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart