Van der Takstraat wordt 30 km zone

>
Van der Takstraat wordt 30 km zone

De gemeente heeft besloten dat de Van der Takstraat wordt aangewezen als 30 km zone. Redenen zijn dat de straat een winkel- en horecagebied is en er haakse parkeervakken zijn. Het verlagen van de maximum snelheid draagt bij aan de verkeersveiligheid. De bijbehorende verkeersborden worden aan het begin en einde van de straat geplaatst.

Van der Takstraat wordt 30 km zone (foto: Nils Hilbers)

Wanneer het verkeersbesluit exact van kracht is nog even afwachten, er zijn nog mogelijkheden om bezwaar te maken tegen het besluit. Maar wie heeft er nou bezwaar tegen een veiligere straat?

30 km/u als norm 

Rotterdam wil in de stad een maximale snelheid van 30 km/u voor auto’s en vrachtverkeer invoeren. Deze snelheidsverlaging maakt het verkeer overzichtelijker en veiliger. 80 procent van de ongevallen vindt namelijk plaats op 50 km/u wegen en de impact van ongevallen is bij die snelheid veel groter. Mensen zullen daarnaast vaker kiezen voor de fiets of het openbaar vervoer, is de verwachting.

bord 30 kmph

18 straten

In 2022 is de gemeente al gestart met het verlagen van de snelheid in 18 straten in Rotterdam. De Witte de Withstraat was de eerste straat waar het 30 km/u is geworden. Om in een straat 30 km/u in te voeren, moet deze anders worden ingericht. In de Witte de Withstraat zijn extra belijning aangebracht, die ruimte geeft aan fietsers en zorgt dat autoverkeer minder snel kan rijden.

De overige straten zijn: Willem Buijtewechstraat, Claes de Vrieselaan, Mathenesserlaan, Van Aerssenlaan, Bentincklaan, Walenburgerweg, Bergweg, Bergselaan, Rodenrijselaan, Zaagmolenstraat, Benthuizerstraat, Hofplein, Jonker Fransstraat, Haagseveer, Gedempte Zalmhaven, Lange Hilleweg en Willemsbrug.

Deze zomer is dus onze Van der Takstraat aan de buurt.

Lees ook: https://nos.nl/artikel/2358293-rotterdam-wil-van-50-naar-30-kilometer-per-uur-niet-eenvoudig-te-realiseren

Bron: Facebook Noordereiland


Bericht 30 km zone op Twitter:

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart