Wijkraad: wethouder Robert Simons

>
Wijkraad: wethouder Robert Simons

Woensdag 5 juli komt wethouder Robert Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur (wijken en kleine kernen) op bezoek in het werkgebied van de wijkraad Entrepot Feijenoord.

Wijkraad Entrepot en Noordereiland

Bewoners van Entrepot en Noordereiland zijn van harte uitgenodigd om samen met de wijkraadleden in gesprek te gaan met de wethouder over wat er in de wijken speelt. Bijvoorbeeld over thema’s als vergroening, zwerfafval en veiligheid.

Je bent van harte welkom bij de Rotterdamse Munt, Rosestraat 200, van 16.00 tot 19.00 uur. Na afloop is er nog gelegenheid om met een drankje in de hand nader met elkaar in gesprek te gaan.

Informatie:
Rotterdamse Munt, Rosestraat 200, Rotterdam
16.00 tot 19.00 uur.
Info op Rotterdam.nl: Wethouder Robert Simon

Bron: Wijkraad Entrepot-Noordereiland

Wijkraad Entrepot-Noordereiland

Wethouder Robert Simons

Wethouder Haven, Economie, Horeca en Bestuur (wijken en kleine kernen)

Robert Simons is namens Leefbaar Rotterdam wethouder in Rotterdam. Hij is verantwoordelijk voor de onderwerpen Haven, Economie, Horeca en Bestuur (wijken en kleine kernen).

Robert Simons leerde Rotterdam kennen als stuurman op de grote vaart. Met zijn schepen kwam hij vaak in de Rotterdamse haven. Vanaf 1995 werkte hij op de wal, maar nog steeds in de haven. Daarna bleef hij bij de scheepvaart betrokken als Hoofd ongevallenonderzoek van de Scheepvaartinspectie.

In 2004 werd Simons vrijwilliger bij Leefbaar Rotterdam. Hij zat voor die partij in de gemeenteraad van 2006 tot 2014 en van 2018 tot 2022. Simons was partijvoorzitter van 2015 tot 2017. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 was hij lijsttrekker.

Simons werkte vanaf 2011 in verschillende functies bij de Inspectie Leefomgeving en Transport van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij werkte onder meer in het maritieme, spoor- en luchtvaartdomein. In 2017 en 2018 was Simons wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie in Rotterdam.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart