Zomer op Zuid 2023

>
Zomer op Zuid 2023

Zomer op Zuid 2023Nieuwe, experimentele ideeën en initiatieven. Jong talent dat staat te trappelen. Een levendige straatcultuur. Rotterdam Zuid heeft álles in huis om de zomer van 2023 te laten zinderen.

Van juni tot en met september zet Rotterdam de spotlights op een deel van de stad dat een schat aan kunst en cultuur herbergt. Met een programmering van 60 grote en kleine evenementen laat Zomer op Zuid zien wat Zuid echt is: krachtig, eigenzinnig, verrassend en niet te stoppen.

Doel van de manifestatie is om Rotterdam Zuid landelijk op de kaart te zetten, én de sociale en culturele verbindingen ín Rotterdam te versterken.

Tijdens de Zomer op Zuid is er vier maanden lang, voor iedereen, iets te beleven op Zuid. Van het 3:16 Urban Gospel Festival in juni, tot de Rotterdam Street Culture Week in september. Het programma is, net als Zuid zelf, superdivers. Er zijn internationale publiekstrekkers, zoals Rotterdam Architectuur Maand, met dit jaar een drijvend festivalhart in de Maashaven. En de Rotterdamse Dakendagen, toveren met Bovenop Zuid het dak van winkelcentrum Zuidplein om tot een openlucht art park, waar je werk van Rotterdamse kunstenaars uit Zuid kunt bekijken. In totaal laten 60 evenementen Zuid dampen van muziek, theater, dans, street culture, architectuur, film en food. Dat gebeurt op bijzondere plekken en culturele hotspots. Op pleinen en in parken, tot diep in de haarvaten van het gebied.

Er zijn ook twee activiteiten op het Noordereiland die onderdeel zijn van het Zomer op Zuid event.

 

  1. De Noordereiland Opera geeft vrijdag 29 september een uitvoering in Theater Zuidplein en ze zoeken ook nog een goede locatie voor een uitvoering op het Noordereiland.
  2. Een tweede eiland-evenement deze zomer is Street Kitchen, waarbij bewoners kunnen proeven van elkaars kookkunsten.
    Over beide evenementen volgt binnenkort meer informatie, zodra er meer details bekend zijn.

 

Meer informatie en het volledige programma vind je op: 
www.zomeropzuid.nl

 

 

 

Bron: Facebook Noordereiland

Zie ook de UITagenda op: www.uitagendarotterdam.nl/inspiratie/rotterdam-zet-de-schijnwerpers-deze-zomer-op-zuid/

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart