GalerieWind: Abschied!

>
GalerieWind: Abschied!

Expo van Frank van der Meijden, Rob de Moes en Lodewijk Ouwens.

De schrijver K. Schippers spreekt niet over de doden maar over zij die zijn verdwenen. Galeriehoudster Ellen Wind is verdwenen zonder dat we afscheid van haar konden nemen. Dit is ons Abschied!

Te zien van zondag 14 april t/m 19 mei 2024.

Frank van der Meijden, Rob de Moes en Lodewijk Ouwens

Expositie: Abschied!

Frank van der Meijden is geboren in Rotterdam en werkt in Vlissingen. Frank had een druk leven als medeoprichter van rockclub Eksit in Rotterdam, manager van verschillende bekende Nederlandse bands en tourpromotor van veel buitenlandse artiesten.

Sinds 2010 heeft Frank zijn ‘oude liefde’ als creator weer opgepakt; ditmaal als beeldend kunstenaar. Hij werkt met gevonden objecten, die hij bewerkt en gebruikt in een andere context, over het algemeen in 3-D. Frank heeft al veel exposities in Nederland en daarbuiten op zijn naam, maar dit is voor het eerst in Rotterdam.

Rob de Moes studeerde wiskundige logica en filosofie van de exacte wetenschappen. Hij gebruikt beeldende kunst en literatuur om aan zijn filosofisch gedachtegoed vorm te geven. We zien collages, foto’s, monoprints en constructies, waarin hij op zoek is naar de overeenkomst tussen kunst en wetenschap.

Lodewijk Ouwens is dichter, fotograaf en reiziger. De nacht is zijn fascinatie, de stad zijn domein. Vergankelijkheid en onthechting kenmerken zijn poëzie en fotografie.

Dat wordt zichtbaar in het project AS waarvan op de expositie ook een mooie verzameldoos te koop zal zijn. Twaalf foto’s verbeelden daarin samen een nachtgedicht. Dit project wordt geflankeerd door nachtfoto’s uit Rome, Berlijn en Rotterdam.

De opening van deze expositie is op 14 april en zal worden verricht door Hugo Bongers, onder meer voormalig zakelijk directeur museum Boijmans van Beuningen en tegenwoordig redacteur en uitgever van het tijdschrift Puntkomma, kwartaalblad over kunst en cultuur in Rotterdam.

Inloop is vanaf 15:00, officiële opening 16:00 uur.
U bent deze dag van harte welkom.


Expositie →  van 14 april tot en met 19 mei 2024

GalerieWind
Prins Hendrikkade 124a
3071KL Rotterdam
Openingstijden: do-zo van 13.00-17.00 uur.
Telefoon: 010 – 233 1335
Facebook: www.facebook.com/galeriewind
Website: www.galeriewind.nl

Galerie Wind

Bron: galerieWind


Expo Abschied! op Twitter & Facebook

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart