22 april: Voer de Bij

>
>
22 april: Voer de Bij

Noorder-BIJ-land

De bijen in ons land hebben het moeilijk en hebben ook dit jaar wat extra hulp nodig van iedereen.

Bijen zijn een belangrijk onderdeel van onze natuur en spelen een rol bij het bestuiven van planten.

voer de bij bij

Er is daarom landelijk een ‘Actie voer de Bij bij” gelanceerd. Op diverse locaties  door heel Nederland zijn ‘bijen-voedselbanken’ geopend. Daar kun je gratis een zakje bloemzaad halen voor bij-vriendelijke bloemen. Er zijn op het Noordereiland zelfs wel vijf(!) van die voedselbanken. 

Stichting Iedereen aan boord staat voor groen, meer bloemen, planten en bomen. Dus ook bij de Stuurhut aan het Burgemeester Hoffmanplein 30B vind je een bijen-voedselbank. 

Op woensdag- of vrijdagmiddag kun je daar tussen 14.00 -16.00 uur een gratis zakje bloemenzaadjes ophalen. Strooi ze het op het eiland in je tuin, in een perkje of in een pot op je balkon en zorg voor meer bloemen en bijen aan boord. 

Maandag 22 april is het nationale zaaidag.  Daar doet ook  onze basisschool De Nieuwe Haven mee. Iedere leerling krijgt van de juf of meester een eigen zaaizakje voor een door henzelf te kiezen  plekje op het eiland. Als ze daar een foto of tekening van inleveren bij de Stuurhut worden ze daar tentoongesteld.  Nu is het alleen nog wachten geblazen op een goede mix van zon en regen.

Zie voor alle voedselbanken: https://www.thepollinators.org/voer-de-bij-bij/zaai-mee/

Nationale Zaaidag foto of tekening voor kinderen van Basisschool Nieuwe Haven.

Hallo allemaal!
Super leuk dat jullie ook mee doen met de nationale zaaidag!
Wat is dat dan?
Samen zoveel mogelijk zaadjes voor bloemen strooien. Die bloemen zorgen voor voedsel voor alle bijen, vlinders, hommels en gekke leuke insecten. Een bij is een hele harde werker die zorgt dat er bloemen en groen blijven komen. En groen is voor ons als mensen weer belangrijk voor frisse lucht, ze zorgen ervoor dat onze groenten en kruiden blijven groeien en… van al dat groen word je weer veel blijer dan een stoeptegel. Ja toch? Op het Noordereiland willen we veel meer groen. Daar kunnen we samen wat aan doen!

Dus zorgen we op maandag 22 april dat we de bijen voeren door alvast zaadjes te poten waaruit mooie bloemen bloeien. Doe je mee? We hebben jullie hulp hard nodig!

Op maandag 22 april krijg je van je juf of meester een eigen zakje met zaadjes.
Zaadjes hebben grond nodig, een beetje water af en toe en een beetje zon. Weet jij al een goed plekje? Verzin een plekje bij je thuis in de tuin, op het balkon in een grote pot, in het park of in een geveltuintje.
Maak er een foto of een mooie tekening van. Iedere week kun je even kijken of ze al groeien. We zijn heel benieuwd welke plekjes jullie hebben gekozen!

Als je je foto of tekening wil laten zien aan Iedereen aan boord kom je dan op woensdagmiddag naar de Stuurhut? Je kunt het ruilen voor een appel of wat leuks uit de ruilwinkel. We hangen je foto of tekening dan op een mooi plekje in de hut op.

Groetjes,
Yasmin, Tijmen, Nick en Ellen van Iedereen aan boord
Stuurhut, Burgemeester Hoffmanplein 30B

Iedereen aan boord
Stuurhut, Burgemeester Hoffmanplein 30B
Website Zaaidag: bijenstichting.nl/zaaidag

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart