GalerieWind: Eric Hirdes

>
GalerieWind: Eric Hirdes

Galerie Wind exposeert onder meer nieuwe en nog niet eerder vertoond werk de succesvolle schilder Eric Hirdes.

Te zien van zondag 25 feb. t/m 31 maart.

Expositie: In the eye of the beholder

Eric Hirdes: “Schilderen is voor mij een doorgaand proces, waarbij een voltooid werk aanleiding geeft een volgend te beginnen. Mijn uitgangspunt voor een schilderij ontstaat door eerder gemaakt werk te onderzoeken en te reflecteren over de mogelijkheden ervan.
Kleine notities, krabbeltjes, ideeën, muziek, belevenissen uit het dagelijks leven vormen daarnaast een aanleiding een werk te beginnen dan wel te voltooien. Mijn interesse gaat uit naar hoe dingen en processen op natuurlijke wijze tot stand komen”

Over zijn schilderijen wordt vaak gezegd dat deze sterke associaties oproepen met niet bestaande landschappen, landschappen van de geest, waar het prettig toeven is. In galerieWind is onder meer nieuw en nog niet eerder vertoond werk van hem te zien.


Expositie →  van 25 feb. t/m 31 maart 2024

Eric Hirdes studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1974-1979) en vervolgens aan het Nationaal Hoger Instituut te Antwerpen. In de jaren 90 is hij opgenomen in de uitgave 100 jonge Nederlandse schilders – toonaangevende kunstenaars tot 40 jaar.

Hij exposeert in verschillende galeries en doet mee aan belangrijke beurzen in binnen- en buitenland. Een aantal daarvan:

Koninklijke Subsidie, Paleis op de Dam, Amsterdam
Jonge schilders uit Nederland, Nouvelles Images, Den Haag
Portes Ouvertes a l’Europe, Le Genie de la Bastille, Parijs
Kunstmesse, Basel
Linea Art, Gent, België
Kunst-Rai, Amsterdam
Kunsthal, Rotterdam

De opening is op zondag 25 februari om 15.00 uur en zal worden verricht door bevriend kunstenaar Nico Kervezee . De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Upjazz gitaarduo Paul Prins & Ron Lezer.


Heeft u vragen over de werken en of andere vragen over galerieWind neem dan gerust contact op met Ellen Wind, zij is te bereiken via tel.  06 – 546 130 95 of via e-mail info@galeriewind.nl.

GalerieWind
Prins Hendrikkade 124a
3071KL Rotterdam
Openingstijden: do-zo van 13.00-17.00 uur.
Telefoon: 010 – 233 1335
Facebook: www.facebook.com/galeriewind
Website: www.galeriewind.nl

Galerie Wind

Bron: galerieWind


Bericht Galerie op Instagram & Twitter:

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart