Koozie in nieuwe en vertrouwde handen

>
Koozie in nieuwe en vertrouwde handen

Lunchroom Koozie krijgt nieuwe eigenaren

Lunchroom Koozie gaat over in nieuwe handen. De huidige uitbaters Christa en Harald gaan een nieuw avontuur tegemoet in Afrika. Christa gaat werken voor een school in Zambia en Harald hoopt tijd te vinden om aan een boek te werken.

Koozie in nieuwe en tegelijkertijd vertrouwde handen

Christa gaat er Nederlandse les geven aan kinderen wiens ouders werken voor hulporganisaties of grote bedrijven, of een gemengd huwelijk hebben. De kinderen (3 -17 jaar) krijgen er naast hun reguliere onderwijs een paar uur Nederlandse les. Vaak om ze voor te bereiden op terugkeer met hun ouders naar Nederland of omdat ze daar gaan studeren.

“We waren vorig jaar op vakantie in Zambia en daar stuitte ik op de advertentie van die school” vult Christa aan. “We hebben even getwijfeld, want hoe moet het dan met Koozie? Maar het was ook een mooie kans om nog nieuwe dingen te doen. Het was alleen wel belangrijk dat Koozie in handen zou komen van de juiste mensen, met hart voor het Noordereiland en gastvrijheid. Gasten moeten zich thuis voelen in een vriendelijke atmosfeer en iedereen moet zich er welkom voelen”.

Nieuwe eigenaren

Die wens is in vervulling gekomen: Christa en Harald verlaten het Noordereiland met het geruststellende gevoel dat ‘hun Koozie’ nu in goede handen is bij de twee nieuwe eigenaren Marina Santos en Vincent van der Vechte. Banketbakster Marina is bekend van haar heerlijke MarinaMagica gebak (ook vegan) bij Koozie en Vincent is eigenaar van designbureau Heftiger, een paar deuren verder aan het Burgemeester Hoffmanplein.

“Koozie blijft voorlopig gewoon Koozie”, stelt Marina iedereen gerust. “Christa en Harald hebben er de afgelopen jaren een heerlijk plekje van gemaakt, daar gaan we voorlopig weinig aan veranderen. Geleidelijk aan zullen we er wat meer onze eigen stempel op gaan drukken”. “Er staat al ‘Proeverij’ in het logo, daar willen we meer nadruk op gaan leggen”, vult Vincent aan. “Proeven van de lekkere dingen in het leven: de beste koffie, een heerlijk ontbijt of lekkere lunch, brood van Jordy’s en een breder aanbod huisgemaakte patisserie. Uiteraard met een uitstekend glas wijn, een lekker (craft)biertje of bruisende bubbels. Marina is al aan het bedenken welke lekkere tapas daar goed bij passen”.

Jaren geleden had Marina samen met haar moeder al een eigen bakkerijtje in Barcelona. Nu gaat een langgekoesterde wens in vervulling: een eigen zaak waarmee ze gasten kan verwennen met heerlijk homemade gebak, sandwiches en andere delicatessen. Inspiratie voor haar patisserie deed ze op in Barcelona, veel van haar recepten zijn afkomstig van haar oma en haar moeder. “Maar wel met een eigen twist inmiddels”, glundert Marina. Haar ‘Nina’s cheesecake’ die je bij Koozie kunt proeven is vernoemd naar haar oma.

Komende maand bouwen Christa en Harald langzaam af en nemen Marina en Vincent geleidelijk het roer over. Dus nog alle tijd om even bij Koozie binnen te stappen om hen uit te zwaaien en te verwelkomen. In juni vertrekken Christa en Harald met de zuiderzon richting Zambia. Tot slot willen ze nog benadrukken: “We hebben hier op het Noordereiland een fantastische tijd gehad. Hele fijne mensen ontmoet en mooie muzikale evenementen georganiseerd. Dank aan iedereen die ons bezocht en ondersteund heeft. We weten dat jullie ook bij Marina en Vincent in gastvrije handen zijn. Het gaat jullie goed!”

Website Koozie = www.koozielunchroom.nl

Koozie Proeferij

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart