Noordereilands gebak en banket

>
>
Noordereilands gebak en banket

Wellicht heb je er de afgelopen weken al van kunnen snoepen, heerlijk gebak en banket bij Koozie.

Veel van al dat lekkers komt sinds kort vers en ‘home-made’ van het Noordereiland.
Christa en Harald van Koozie slaan hiervoor de handen ineen met de op de Maaskade woonachtige banketbakster Marina Santos.

Banketbakster Marina Santos

Speciaal voor Koozie gaat Marina heerlijk gebak, muffins, bars, brownies en vele andere lekkernijen maken. ‘Veelal zullen deze ook volledig organic en vegan zijn, want daar krijgen we bij Koozie steeds meer vraag naar’, aldus Christa. Liefde voor banket en patisserie heeft Marina al van jongs af aan meegekregen. Voordat ze voor de liefde naar Rotterdam kwam, had ze samen met haar moeder haar eigen patisserie ‘La Bruja Dulce’ in Barcelona. Op het Noordereiland ken je haar wellicht al van nagerechten en banket die ze enige tijd geleden voor A La Plancha bereidde of van Fadi’s, waar ze op drukke tijden ook regelmatig te hulp schoot.

Kortgeleden hoorde Christa van Marina’s banketvaardigheden en zag er direct brood, of beter gezegd koek in. “Voor Koozie ben ik altijd op zoek naar iets waar mensen écht graag voor terugkomen. Verse en met veel liefde bereide producten, zoals we zelf ook onze lunchgerechten bereiden. Zo hebben we reeds dagvers brood van Jordy’s Bakery, kiest Harald de beste biertjes en de heerlijkste wijnen uit en heb ik nu met Marina iemand gevonden die naast zeer ervaren ook héél creatief is. Zo verraste ze ons afgelopen december met appel-/pepernootgebak en met een heerlijke red-velvet sinterklaastaart. Iedereen genoot daarvan want naast ontzettend lekker was het ook nog eens verrassend anders dan het standaard gebak dat je overal aantreft. Vervolgens zijn we eens bij elkaar gaan zitten om te kijken hoe we de komende tijd nog hechter kunnen gaan samenwerken”.

“En nu ga ik vaker voor Koozie bakken’, zegt Marina stralend. “Ik maakte onder de naam MarinaMàgica al bijzondere verjaardagstaarten. Met speciale thema’s en voor kinderen vaak iets à la Mindcraft, unicorns of popsterren” lacht ze. “Daarnaast ga ik nu voor Koozie gebak én gezond(er) banket maken. Dus met veelal natuurlijke ingrediënten en vaak ook vegan. Verder vind ik het erg leuk om met smaken te variëren, waarbij ik traditionele Hollandse smaken zoals stroopwafel of kruidnoten combineer met Spaans/Catalaanse bankettradities. De eerste appelbloemen, brownies en mini-cupcakes heb ik deze week bij Koozie gebracht, dus ik ben zeer benieuwd wat de Noordereilanders van mijn creaties gaan vinden”.

De eerste reacties zijn zeer positief, ervaart Christa. “Ze vliegen echt de deur uit, want het is vaak net een tikje anders dan je gewend bent, dat maakt het juist des te leuker! Iedereen is welkom bij Koozie om met een lekker kopje koffie van Marina’s creaties en uiteraard ál onze andere lekkernijen te komen proeven”.

KOOZIE Rotterdam

Koozie Rotterdam
Van der Takstraat 51, 3071 LK Rotterdam
Telefoon: 010 – 314 0142
Facebook: www.facebook.com/koozierotterdam/

Bron: Koozie


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart