Marianne Grootenboer overleden

>
Marianne Grootenboer overleden

Marianne Grootenboer

Vorige maand is kunstenares Marianne Grootenboer overleden. Voor kunstkenners, maar ook andere bewoners van het Noordereiland was zij een bekende verschijning.

De kunstenaars van NEstudios plaatsten onderstaand nieuwsbericht op hun website:

Marianne Grootenboer

Tot ons verdriet delen we mee dat onze  ateliergenoot, kunstenaar en vriendin Marianne Grootenboer op 12 december 2023 op 82 jarige leeftijd  is overleden. Marianne had gezondheidsproblemen, maar bleef tot op het laatst de persoon zoals we haar kennen: kleurrijk, enthousiast en altijd positief. Familie, vrienden en de kunst stonden in haar leven centraal, zo getuigt ook de rouwkaart, die zij zelf schreef als laatste boodschap aan ons allen.”

Kleurrijk in alle opzichten

Marianne was beeldend kunstenaar (tekeningen, schilderijen, objecten, installaties) en schrijver van kinderboeken, prentenboeken voor kinderen & volwassenen en gedichten. Een multi-talent. Zij had haar atelier in de NEstudios aan de Prins Hendrikstraat. Velen kennen haar ook van haar prachtige, kleurrijke verschijning. Net zo kleurrijk als haar illustraties en boeken.

Zij laat een grote lege plek achter in het atelier en in de harten van haar collega-kunstenaars, familie en vrienden. Heel veel sterkte gewenst aan de nabestaanden en voor ieder die haar gekend of met haar gewerkt heeft.

Op de website van NEstudios nemen de kunstenaars van de ateliers afscheid van Marianne. Daar vind je ook de rouwkaart die Marianne zelf heeft ontworpen.
Een condoleancebericht kan je online plaatsen op https://www.memori.nl/gedenkplaats/marianne-grootenboer/

NEstudio’s
Website: www.nestudios.nl
Prins Hendrikstraat 5
3071 LG Rotterdam

Bron & foto: NEstudio’s

NEstudio's

Instagram

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart