Onderhoud Spoorweghavenbrug – Stieltjesstraat

>
Onderhoud Spoorweghavenbrug – Stieltjesstraat

Van 18 tot en met 22 maart 2024 werkt gemeente Rotterdam aan de Spoorweghavenbrug op de Stieltjesstraat tussen de Laan op Zuid en de Levi Vorstkade.

Brug aan de Stieltjesstraat

Wat gaat er gebeuren?

In Rotterdam koelen we tijdens hete zomerdagen regelmatig beweegbare bruggen. Dit doen we om te voorkomen dat door extreme hitte brugdelen uitzetten en de brug niet open kan voor de scheepvaart of verkeer er niet overheen kan.
De Spoorweghavenbrug ligt op een drukke doorgaande route. We willen voorkomen dat de brug in de zomermaanden niet gebruikt kan worden. De oplossing voor de brug is om een stukje van het bewegende brugdeel af te halen.

Dit doen we in vier nachten. In de eerste twee nachten korten we het brugdeel in en daarna voorzien we hem in de laatste twee nachten van een nieuwe deklaag om roestvorming te voorkomen.

Wat merkt u van deze werkzaamheden?

Om de werkzaamheden mogelijk te maken is de Stieltjesstraat tussen de Laan op Zuid en Levie Vorstkade afgesloten voor doorgaand verkeer van maandag 18 maart tot en met vrijdag 22 maart van 22.00 uur tot 06.00 uur. Overdag is de weg weer vrij.
Verkeer kan omrijden via de Laan op Zuid, Lodewijk Pincoffsweg en Rosestraat. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te begeleiden bij de brug. Fietsers en voetgangers worden omgeleid.

Overlast

De werkzaamheden veroorzaken (geluid-)overlast. Wij zullen de hinder zoveel mogelijk beperken. We proberen de werkzaamheden binnen de genoemde nachten uit te voeren.
Slecht weer of andere omstandigheden kunnen vertraging veroorzaken. In dat geval kunnen de werkzaamheden langer duren.
Heeft u vragen of opmerkingen?
Mail deze naar mfmm.vanhaandel@rotterdam.nl
Of bel de gemeente op nummer 14 010.

Zie ook de webpagina van de gemeente: www.rotterdam.nl/bruggen-en-sluizen

Gemeente Rotterdam

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart