Verkeersbesluit 30 km straten

>
Verkeersbesluit 30 km straten

De gemeente verlaagt in 2025 in 115 extra straten de maximumsnelheid naar 30 kilometer per uur. Het gaat om straten waar dat nodig is én kan.

Van 6 september t/m 18 oktober kunnen Rotterdammers een reactie geven op dat verkeersbesluit. Ook kunnen zij een bezwaar indienen, door middel van het indienen van een ‘zienswijze’. Doe beiden via het formulier op https://www.rotterdam.nl/30-kmu-in-rotterdam

Van der Takstraat wordt 30 km zone (foto: Nils Hilbers)

Per beoogde straat verschillen de maatregelen. Bijvoorbeeld alleen een 30 km verkeersbord, een verlaagde drempel of toevoegen van een fietsstrook. Omwonenden van de betreffende straten worden geïnformeerd via een bericht op mijn.overheid.nl en mogelijk lokale media.

30 km straten op het Noordereiland

Ook op het Noordereiland zijn een aantal straten gekozen waar vanaf 2025 de maximumsnelheid van 30 km geldt:

  • Maaskade
  • Meeuwenstraat
  • Olivier van Noortstraat
  • Prins Hendrikkade (Meeuwenstraat – Koninginnebrug)
  • Prins Hendrikkade (Brugweg en Olivier van Noortstraat)
bord 30 kmph

Ongelukken

Het verkeer in de stad wordt steeds drukker. Er gebeuren vaker ongelukken en meer mensen raken gewond. In de afgelopen 10 jaar was in Rotterdam het aantal slachtoffers van het verkeer hoger dan ooit: in 2023 waren dat 1.446 gevallen. In 2021 waren dit er 1.159. Zo’n 80% van de ongelukken gebeurt op een weg waar 50 km per uur wordt gereden en bij die snelheid is de impact enorm.

𝗠𝗲𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲
Op www.rotterdam.nl/30 vind je een overzicht van de beoogde straten waar 30 km limiet wordt ingevoerd in 2025. Daar kun je ook een reactie of zienswijze (bezwaar) indienen. Dat kan overigens alleen over de straten die in het huidige verkeersbesluit staan vermeld.

Lees ook: https://www.rotterdam.nl/30-kmu-in-rotterdam

Bron: www.rotterdam.nl/30-kmu-in-rotterdam

Gemeente Rotterdam

Video 30 km zone

Bericht 30 km zone op Instagram:

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart