Dobberend Bos Rijnhaven open

>
>
Dobberend Bos Rijnhaven open

Op woensdag 16 maart, rond vijf uur, wordt het Dobberend Bos feestelijk onthuld in de Rijnhaven.

Het Dobberend Bos in de Rijnhaven is een concept van Jeroen Everaert, founder van Mothership, en bestaat uit20 dobberende bomen in 20oude zeeboeien uit de Noordzee, die samen het Dobberend Bos vormen. Ze komen te liggen in de Rijnhaven tussen het Luxor Theater en Het Drijvend Paviljoen.

Foto-2016-03-Dobberend-Bos1

De afgelopen 15 jaar is het gebied rondom de Rijnhaven drastisch veranderd. De havenfuncties zijn westwaarts verplaatst en het gebied biedt nu ruimte aan wonen, werken en recreren. De haven is door de gemeente Rotterdam aangewezen als testlocatie voor innovatieve en duurzame initiatieven die de leefbaarheid en levendigheid in de stad vergroten.

Het Dobberend Bos is niet alleen vergroenend het vraagt tegelijkertijd ook aandacht voor klimaatverandering, innovatie, kunst, gezondheid in stadscentra en bewustwording van het belang van groen bij kinderen en volwassenen.

 

Foto-2016-03-Dobberend-Bos2

Het project loopt al sinds 2012 en sinds die tijd hebben is er van alles aan gedaan om zoveel mogelijk te leren om het project succesvol uit te kunnen voeren. Zo kwam de Hollandse Iep, metlichtbestendig blad, alsminst zeezieke boom uit de test.Elke boom van het dobberend bosis geplant in een eigen oude zeeboei. De bomen komenuit het bomendepot van degemeente. Daar worden bomenopgeslagen die elders in de stadweg moesten. Vanaf 16 maart isRotterdam dus weer een stukjegroener.

Opening
Geen feestje zonder muziek en daarom zal het Dobberend Bos muzikale ondersteuning krijgen van leerlingen van de Theater havo/vwo in Rotterdam. Meer info + laatste foto’s op de Facebookpagina:www.facebook.com/enterthemothership/
Locatie: Rijnhaven
Tijdstip: 17.00 uur
Website:www.dobberendbos.nl


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart