A la Plancha biedt dief werk aan

>
>
A la Plancha biedt dief werk aan

De Rotterdamse horecabaas Hans Mosselman heeft de inbreker, die afgelopen jaar drie keer heeft ingebroken in zijn pop-up visrestaurant A La Plancha op het Noordereiland, werk aangeboden om de schade te kunnen betalen.

“Als hij nu fietsen moet gaan stelen om 2900 euro op tafel te kunnen leggen, komen we niet veel verder. Ik ben een sociaal-ondernemer en heb meer ‘mensen met een vlekje’ via onder meer de Pauluskerk aan het werk, die zich hier heel nuttig maken. Hij past er als coke-verslaafde prima tussen. Heel jammer dat hij er uiteindelijk nu toch niet aan wil,” aldus baas Mosselman van het buitenrestaurant, dat nu vier seizoenen floreerde op het oude hoofd van de Maasbruggen.

De restaurantbaas bezocht de 41-jarige serie-inbreker in de gevangenis, waar de verdachte nog enthousiast reageerde. Maar gisteren verscheen hij zonder opgaaf van redenen niet op de zitting, waardoor de wel aanwezige gedupeerde ondernemer geen vertrouwen heeft in het plan.
De inbreker, die ook op het Noordereiland woont, is herkend op beelden van beveiligingscamera’s nadat hij dozen bevroren gamba’s en flessen drank stal. Ook zijn iPads verdwenen, een pinautomaat en 450 euro. De tablets verkocht de dief aan een winkelier bij de Entrepothaven.

De inbreker werd bij verstek veroordeeld tot de 140 dagen cel, die hij in voorarrest zat en betaling van de schade. Het Centraal Justitieel Incasso Bureau regelt nu de inning en zet de inbreker 39 dagen in de cel als hij niet betaalt.

Link naar oorspronkelijke artikel in AD


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart