Advies wijkraad Noordereiland over vuurwerkzones

>
>
Advies wijkraad Noordereiland over vuurwerkzones

Vuurwerkzones Oud & Nieuw
Gemeente Rotterdam wil voor de komende jaarwisseling vuurwerkvrije zones aan wijzen. Vuurwerk afsteken mag dan alleen in door de gemeente vastgestelde gebieden. Daarmee hoopt zij het aantal ongelukken, de overlast en de enorme inzet van hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulances terug te dringen. Hoe de zones er precies uit gaan zien is nog niet bekend. Het college heeft de gemeenteraad, gebiedscommissies, wijkcomités en wijkraden gevraagd om daarvoor voorstellen te doen.
Zie vuurwerkvrije zones van vorig jaar

Advies Wijkraad Noordereiland
Vorig jaar was het hele Noordereiland vanwege het Nationale Vuurwerk aangewezen als vuurwerkvrije zone. De Wijkraad Noordereiland adviseert om deze jaarwisseling toch een aantal zones op het eiland aan te wijzen, waar wél vuurwerk mag worden afgestoken. Wat hen betreft is dat de hele buitenring, de gehele Maaskade en Prins Hendrikkade, tot aan de Sleephellingstraat en Ons Park. Daarnaast verzoekt de wijkraad met klem om actief toezicht op het opruimen van vuurwerkafval én op het handhaven van de vuurwerkvrije zones. Maar ook mag van de bewoners worden verwacht dat ze zelf actief opruimen en ‘hun’ eiland schoon houden.

Afsluiting
Ook vraagt de wijkraad om de toegang voor het gemotoriseerde verkeer liefst vanaf 20:00 uur, maar in ieder geval vanaf 22:00 uur af te sluiten, behalve voor (aantoonbaar) bewoners van het Noordereiland.

Het is nu nog even afwachten wat het definitieve besluit van de gemeente wordt.
Lees hier het hele verslag van 15 oktober 2018

Volgende vergadering
De volgende openbare vergadering van de wijkraad is 19 november 2018.
De locatie is dan bij Tante Nino, Van der Takstraat 102 B.

 

Wijkraad Noordereiland

Meer lezen over de wijkraad en hoe je die kunt bereiken?
Neem even een kijkje op deze webpagina: www.noordereiland.org/wijkraad/

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart