Nieuwsbrief Nationale vuurwerk

>
>
Nieuwsbrief Nationale vuurwerk

Het nationale vuurwerkIn samenwerking met Gemeente Rotterdam steekt Nationale Vuurwerk B.V. op 31 december om 00:00 uur het Nationale Vuurwerk af vanaf de Erasmusbrug. De afgelopen jaren heeft Rotterdam gebouwd aan een traditie die is uitgegroeid tot dé Oud en Nieuw viering van Nederland. Duizenden mensen vanuit het hele land, jong en oud, komen samen rond de Erasmusbrug om het nieuwe jaar te vieren en dit zorgt voor verkeersdrukte.

Consequenties

Op 31 december is het Noordereiland van 22:00 tot 01:00 vanwege de verwachte verkeersdrukte afgesloten voor automobilisten en alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer dat in het bezit is van een doorlaatbewijs. De doorstroom op de Prins Hendrikkade en de Maaskade wordt geregeld door verkeersregelaars. Automobilisten die niet in het bezit zijn van een doorlaatbewijs kunnen parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats Entrepothaven (Jumbo). Let op: automobilisten krijgen dus geen toegang tot het Noordereiland zonder doorlaatbewijs. Hier wordt strikt op gecontroleerd. Graag het doorlaatbewijs zichtbaar achter de voorruit plaatsen.

Op 31 december van 15:00 uur tot 1 januari 02:30 uur wordt het oostelijke voet- en fietspad van de Erasmusbrug afgesloten zodat het vuurwerk op de brug kan worden geplaatst. Tot 18:00 uur rijdt de tram over de Erasmusbrug. Vanaf 18:00 uur is de Erasmusbrug dus afgesloten voor al het verkeer. De Willemsbrug blijft wel toegankelijk, waardoor de Noord/Zuid verbinding beschikbaar blijft. Alle verkeersmaatregelen worden ruim van te voren met speciale verkeersborden aangegeven.

Afsluitingen:

Noordereiland = 31 december van 22:00 tot 01:00 uur
Erasmusbrug oostelijke voet- en fietspad = 31 december van 15:00 uur tot 1 januari 01:30 uur
Erasmusbrug voor alle verkeer = 31 december 18:00 uur

 

Openbaar vervoer

Ook dit jaar is het weer mogelijk om op oudejaarsavond gratis met de metro in Rotterdam naar het vuurwerk op de Erasmusbrug te komen. De RET rijdt tussen 22:00 uur en 23.45 uur en tussen 0:15 uur en 2:00 uur met Metrolijn C en E.
Dat betekent dat iedere 10 minuten metro’s rijden op de metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en de E-lijn tussen Meijersplein en Slinge. De metro rijdt niet het volledige traject, maar stopt op de (P+R)stations Meijersplein, Melanchthonweg, Beurs, Wilheminaplein, Slinge, Rotterdam Centraal, Maashaven en Zuidplein (metrolijn E). Op metrolijn C wordt gestopt op Vijfsluizen, Schiedam Centrum, Beurs, Kralingse Zoom, Capelsebrug, Coolhaven, Eendrachtsplein, Oostplein en Voorschoterlaan.
Meer informatie:  www.ret.nl/oudennieuw

Het Nationale Vuurwerk

De vuurwerkshow is van verre te aanschouwen, maar het beste te zien vanaf de Boompjeskade. Vanaf 23:00 uur wordt, onder begeleiding van gezellige (live) muziek, samen afgeteld naar de jaarwisseling. De Gemeente Rotterdam biedt de bezoekers van het Noordereiland gratis oliebollen aan, dus dit wordt ouderwets genieten!
Voor de mensen die liever binnen blijven, is de gehele vuurwerk show ook live te volgen op RTL 4, 5, 7, 8 en RTL Z.
Het Nationale Vuurwerk duurt van 23:00 tot 00:30 uur.

Mocht u nog vragen hebben dan beantwoorden wij deze natuurlijk graag. De organisatie van het evenement is te bereiken op info@jmr.nl of 010-4331300. Voor meer informatie over het evenement en bereikbaarheid / parkeergarages kunt u ook kijken op de website www.hetnationalevuurwerk.nl

De Meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond is 24 uur per dag bereikbaar op 0888 333 555 voor contact met betrekking tot eventuele geluidsoverlast.

Het Nationale Vuurwerk

 

Met vriendelijke groet,

Nationale Vuurwerk
B.V.
Website: www.hetnationalevuurwerk.nl


 

Video 2018

Bron: Media TV op Youtube.com/watch?v=NG6U-X1iEbc

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart