Herstel Maaskade nieuws december

>
>
Herstel Maaskade nieuws december

Allereerst wensen het Havenbedrijf Rotterdam en Hakkers B.V. u prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. 2019 wordt het jaar waarin we de nieuwbouw aan de Maaskade afronden. We hopen dat dit voor alle partijen zo prettig mogelijk verloopt en zullen ons hiervoor maximaal inspannen. In deze nieuwsbrief de onderwerpen werkzaamheden (minder hinder), bomen, bouwbord, kerstvakantie, beveiliging bouwterrein en meer.

WERKZAAMHEDEN (MINDER HINDER)
Uit nader onderzoek blijkt dat we in werkvak A (nr. 156 t/m 136) aanzienlijk minder trillingen en geluid produceren tijdens de werkzaamheden dan voorzien. In de eerste fase van de werkzaamheden wordt de kademuur aan de westzijde vervangen (ter hoogte van nr. 156 t/m 119), in de tweede fase aan de oostzijde (ter hoogte van nr. 116 t/m 75). Gestart wordt met het aanbrengen van een hulpdamwand en het verwijderen van de oude constructie (knippend slopen).
Uit eerdere (grond)onderzoeken bleek dat ter hoogte van nr. 156 t/m 136 (werkvak A) een combiwand geplaatst moest worden in plaats van een damwand. Een combiwand moet met buispalen in de grond worden geheid. Dit veroorzaakt meer trillingen en geluid dan het plaatsen van de damwand. Uit nader onderzoek blijkt dat in werkvak A toch een damwand geplaatst kan worden (net als de overige werkvakken). Dit betekent minder trillingen en geluid en parkeerplaatsen worden eerder terug gegeven (kortere bouwtijd). Uiteraard vindt monitoring plaats tijdens de werkzaamheden.

BOMEN
In het bouwgebied staan ongeveer dertig bomen. De gemeente Rotterdam heeft op basis van levensverwachting besloten er een aantal te kappen.
De verwijderde bomen worden vervangen door nieuwe bomen.

BOUWBORDBouwbord Maaskade Ter hoogte van de bouwkeet (tegenover nr. 160/161) staat een bouwbord. Vanwege diverse klachten (uitzicht) heeft het Havenbedrijf besloten het bord te verwijderen. Deze werkzaamheden vinden op donderdag 20 december plaats.

KERSTVAKANTIE
Van maandag 24 december tot maandag 7 januari heeft het personeel van Hakkers kerstvakantie. In deze periode worden geen werkzaamheden uitgevoerd. Het bouwterrein wordt netjes achtergelaten en goed afgesloten. Indien u mensen op het terrein ziet neem dan direct contact op met de politie.

BEVEILIGING
Ook tijdens de jaarwisseling is het verboden het bouwterrein te betreden. Het is niet veilig om vanaf deze locatie naar het vuurwerk te kijken. Extra beveiligers zijn deze avond aanwezig om onbevoegden van het terrein te weren.

KERSTFEEST HAVENBEDRIJF ROTTERDAM
Op donderdag 20 december viert het personeel van het Havenbedrijf kerst in het Hulstkampgebouw. Omdat het Havenbedrijf zich bewust is van het parkeerprobleem op de Maaskade heeft het voor pendelvervoer gezorgd.

BOUWKUNDIGE OPNAMES
Indien uw woning nog niet bouwkundig is opgenomen verzoeken wij u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het onafhankelijke bureau QuattroExpertise B.V. Op deze wijze zijn we in staat te bepalen of u schade ondervindt aan de bouwwerkzaamheden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0162-439184 op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur.

 

CONTACT

  • Bouwspreekuur: iedere donderdag van 10.00 tot 11.00 uur (bouwkeet tegenover nr. 161).
  • Calamiteiten: Wiechert van der Blom (uitvoerder) 06-51079282.
  • Vragen/klachten: Cornee Schaap (projectcoördinator) maaskade@hakkers.com of 06-53104877.
  • Algemeen Havenbedrijf: Anouska Hoogendoorn (communicatieadviseur) a.hoogendoorn@portofrotterdam.com of 06-10400112.

Port of RotterdamZie alle berichten op deze webpagina: Alle berichten herstel Maaskade

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart