A la Plancha keert wellicht niet terug

>
>
A la Plancha keert wellicht niet terug

 

Het populaire visrestaurant A La Plancha op het Noordereiland keert dit jaar mogelijk niet terug. Werkzaamheden aan de kade maken het volgens de eigenaar onverantwoord om het restaurant te draaien.


Door Nadia Berkelder

(AD Rotterdam 9 jan. 2019)

Het herstel van de kade op het Noordereiland levert te veel overlast op, zegt ondernemer Hans Mosselman. Precies als het A la Plancha-seizoen begint, wil het Havenbedrijf de kademuur naast het restaurant opknappen. Dat levert herrie en stof op. ,,Als dat mis gaat, ben ik failliet. Dat risico durf ik niet aan”, zegt Mosselman.

A la Plancha

Vorig jaar had het visrestaurant, dat alleen met mooi weer open is, ook al tegenslag: toen lukte het maar niet om een vergunning te krijgen. De provincie Zuid Holland weigerde die omdat het restaurant niet veilig zou zijn. Het risico dat er een binnenvaartschip tegen een vol terras met etende mensen aan zou waren, was te groot, vond men op het provinciehuis. Na bemiddeling van burgemeester Ahmed Aboutaleb ging het restaurant, met weken vertraging, alsnog open.

Het Havenbedrijf werkt inmiddels al een paar maanden aan de kade op het Noordereiland. Een deel van de kademuur langs de Maaskade verzakte in december 2015 over een lengte van veertig meter. Omdat daarna bleek dat de muur er over een lengte van vijfhonderd meter slecht aan toe is, besloot het Havenbedrijf de volledige oude muur te vervangen. Vorig najaar zijn de werkzaamheden begonnen. Als het goed gaat, is het werk eind van dit jaar klaar.

Houding

Mosselman is boos over de starre houding van het Havenbedrijf: overleg over de planning zou niet mogelijk zijn. ,,Zo ga je niet met mensen om, vind ik. Als je zoveel overlast veroorzaakt, lijkt het me niet meer dan normaal dat je rekening met anderen houdt. Maar dat gebeurt niet, terwijl ik dat van het begin af aan heb gevraagd. Men was niet bereid om de planning aan te passen.”
Een woordvoerster van het Havenbedrijf bevestigt dat er niet geschoven kan worden. ,,Het moet gebeuren, die kade moet worden vervangen. We hebben afgesproken om de overlast zo veel mogelijk te beperken, bijvoorbeeld door om vijf uur te stoppen met werken, of door doeken op te hangen tegen het stof. De volgorde van het werk aanpassen is heel lastig, omdat we met heel veel belangen rekening moeten houden, zo willen we bijvoorbeeld genoeg parkeerruimte beschikbaar houden.”

De eigenaar van A la Plancha voelt zich in de steek gelaten. ,,We zijn destijds gevraagd om hier iets te beginnen. Iedereen is er trots op. Iedereen wil er goede sier mee maken, maar als er dan iets aan de hand is, geeft men niet thuis.”

 

Het AD Rotterdam

Bron:  www.ad.nl/rotterdam/visrestaurant-a-la-plancha-keert-wellicht-niet-terug~ab60fbf4/
Website: www.ala-plancha.nl

Let op!
Á la Plancha komt eenmalig terug voor de zomer!
In de nieuwe hotspot De Kroon Rotterdam gaan we op 1 februari a.s. de plaat aanzetten. Om het compleet te maken: naast vis ook vlees! Vanwege de beperkte capaciteit is reserveren wel handig. Laten we samen de stad vieren. Dat zijn we tenslotte zelf!

Ter info: we vragen voor een ticket €25 (+€1 reserveringskosten) vooraf. Dit bedrag wordt verrekend met hetgeen je consumeert. Er zijn een beperkt aantal kaarten.
Locatie: Schiehaven 20, Rotterdam

1 feb. 2019 = A la Plancha winter editie: Surf & Turf
Facebook event: www.facebook.com/events/391142348360402/


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart