Maaskade vergroend

>
>
Maaskade vergroend

De vergroening en inrichting van de Maaskade nadert haar voltooiing.
Projectleider Jannes van der Heiden is tevreden over het eindresultaat. “Er zijn nieuwe bomen geplant, plantenperken geplaatst en de kadekeien zijn vervangen. Ook zijn er zijn diverse banken neergezet, ‘City loungers’, de nieuwe standaard voor banken langs de rivieroevers”.

Groene Maaskade (Foto: Nils Hilbers)

Begin juni was er een schouw om te kijken wat nog moet worden uitgevoerd of verbeterd. Zo moeten er nog stalen boomringen geplaatst worden en komen er bolders (kleine stalen paaltjes, kenmerkend voor het eiland) i.p.v. de wirwar aan verschillende paaltjes. Schippers en bevoorraders kunnen voortaan alleen nog via het Prinsenhoofd de kade op en moeten die dan weer via de andere kant verlaten.

“We hebben geluisterd naar de kritiek en wensen van de bewoners en ondernemers. Waar mogelijk hebben we die input gebruikt in de uitwerking van de kade inrichting. Ik denk dat we een fraaie kade hebben opgeleverd, waar het goed wandelen en toeven is. Nu nog de laatste hand leggen aan de uitvoering, zoals vervanging van de te iele bomen die na de storm waren geplaatst (was een foutje), wat meer planten plaatsen en nog een tijdje extra water geven de komende tijd. Ik ben ook heel blij dat de strook met stokrozen langs de kademuur intact is gebleven, dat was ook de expliciete opdracht aan de aannemer. Het ziet er allemaal prachtig uit!”

Bron: Eilandkrant juli 2022

Gemeente Rotterdam

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart