Vergroening Maaskade van start

>
>
Vergroening Maaskade van start

Groene Maaskade op het Noordereiland, RotterdamVanaf augustus 2020 is er met bewoners en bedrijven gesproken over de inrichting van de Maaskade. Verschillende collages vormden de start van drie MS Teams gesprekken waarin meningen en reacties werden gegeven op het schetsontwerp en het voorlopig ontwerp.

In eerste instantie werd de dubbele bomenrij als niet wenselijk beschouwd, vervolgens de plaatsing van vuilcontainers en fietstrommels aan de kant van de huizen.

 

Uiteindelijk is er een ontwerp tot stand gekomen dat zoveel als mogelijk rekening houdt met de wensen van de eilanders. Zoals fietstrommels naast de entrees naar de kade en meerdere verharde doorsteekjes vanaf de huizen naar de kade.

 

Start werkzaamheden

ontwerp Maaskade - 2021

Plattegrond van de Maaskade

De werkzaamheden starten in week 9 (eind februari) en zullen naar verwachting eindigen in week 30 (eind juli 2022).
Aangezien de laatste werkzaamheden na het plantseizoen vallen zal er extra nazorg plaatsvinden, zoals extra water geven en vervanging indien een plant niet ‘pakt’.

Het ingenieursbureau Rotterdam zal een standaard huis aan huis brief verspreiden waarin de aanvang van de werkzaamheden zal worden beschreven. Ook zullen contactgegevens van de directievoering worden gedeeld zodat er bij vragen of calamiteiten contact kan worden gezocht.

 

Het ontwerp voor de Maaskade nog een keer bekijken?
Bekijk de PDF van het ontwerp hier via Dropbox»

 

Tweet over de Maaskade:

 

 

Zie ook deze berichten:
Ontwerp nieuwe Maaskade 2021 »
Presentatie 11 mei 2021 » 
Presentatie 2 feb. 2021 » 
Reacties op eerste OV »

Gemeente Rotterdam

Bron: Gemeente Rotterdam

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart