BuurtAED actie is gelukt

>
>
BuurtAED actie is gelukt

Beste eilanders,

Dank aan ieder die een bijdrage heeft geleverd en zich de afgelopen week zich zo hard hebben ingezet om het bedrag bij elkaar te brengen.
Mooie inzet van de wijk voor ons allemaal!

Komende week zal er contact opgenomen worden  met de leverancier.
Nu de vraag: waar gaan we hem plaatsen?
Er zijn namelijk enkele opties, dit is wel afhankelijk van een eventuele AED die door Humanitas is toegezegd. Dit zal de komende Buurt Bestuurt vergadering besproken worden. Dit om met Humanitas af te stemmen wanneer zij een AED plaatsen bij Steiger 22 (Burgemeester Hoffmanplein 22) en om daarmee mogelijkheden te bespreken.

 

Bekijk hier alle (60) donateurs: www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-maaskade-3071-rotterdam/donateurs

 


Waarom een BuurtAED actie?

Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen, vinden wij.

Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een BuurtAED maken wij onze buurt dus veiliger.

 

Onze buurt (hart)veiliger: zo werkt dat

Onze BuurtAED komt te hangen aan een buitenmuur in de wijk. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden dan burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw of mijn leven kunnen redden!

AEDMeer weten over deze actie?
Ik hoor het graag!
E-mail: bbnoordereiland@gmail.com

 

Iedereen bedankt!
Harmen van Dorsser
Buurt Bestuurt Noordereiland

 

 

Extra informatie:
Wat is een AED?
www.hartstichting.nl/reanimatie/wat-is-een-aed
Hoe werkt Buurt AED?
www.buurtaed.nl/hoe-werkt-buurtaed

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart