Noordereiland zoekt hulpverleners AED

>
>
Noordereiland zoekt hulpverleners AED

AEDHet Noordereiland is op zoek naar vrijwilligers die in geval van een incident met een hartstilstand snel in actie kunnen komen om te reanimeren. Dankzij crowdfunding en giften van bedrijven hangen er op het Noordereiland drie AED’s die kunnen worden ingezet bij een reanimatie. De AED kan worden bediend door ‘burgerhulpverleners’ die zijn aangesloten bij het netwerk van HartslagNu. Wanneer de meldkamer een melding ontvangt van een vermoedelijke hartstilstand waarschuwen zij via dat netwerk de dichtstbijzijnde burgerhulpverleners. Maar daarvan zijn er op het Noordereiland nog onvoldoende.

Elke seconde telt

Bij een hartstilstand zijn vooral de eerste 6 minuten cruciaal. Als burgerhulpverlener start je in die eerste kritieke minuten de eerste hulp op en kan met behulp van de AED de reanimatie starten totdat de ambulance gearriveerd is. Snel inzetten van de AED verhoogt de kans dat het slachtoffer overleeft, met minimale schade.

Ook voor bezoekers

Om op het Noordereiland ingezet te worden als burgerhulpverlener hoef je daar niet zelf te wonen. Als je bij het netwerk bent aangesloten, kan de meldkamer via GPS zien wie er in de buurt zijn. Dat kan dus ook iemand zijn die op het eiland op bezoek is of werkt. Andersom kan jij als Noordereilander elders in het land worden opgepiept.
Mooi systeem!

 

Oproep burgerhulpverleners

Buurt Bestuurt Noordereiland en HartslagNu zijn op zoek naar vrijwilligers:

  • Ben je BHV-er of werk je in de medische sector en heb je een reanimatie certificaat? Registreer je dan bij www.Hartslagnu.nl
  • Wil je graag burgerhulpverlener zijn, maar ben je daar nog niet voor opgeleid? Schrijf je dan in voor de (gratis) cursus in maart of april.

Cursusdata

De eerste cursus is op donderdagavond: 9,16 en 23 maart. De volgende mogelijkheid is op maandagavond: 9,16 en 23 april.
Na afloop ontvang je een certificaat, dat twee jaar geldig is.
Tijd: 19.30-21.30 uur.
Locatie: Huis van de Wijk, Prins Hendrikkade 89.

Aanmelden: Mail naar n_lubeek_ehbo@hotmail.com

 

Meer informatie

IKijk op www.hartslagnu.nl voor meer informatie.
Of neem de flyer van HartslagNu mee bij het Huis van de Wijk, de Spar, Koozie, Fadi, cafés ‘t Haventje, de Willemsbrug of Rijnvaart.

 

AED op Noordereiland

De locaties van de 3 AED’s op het Noordereiland.

 

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart