BuurtAED actie

>
>
BuurtAED actie

Beste buurtgenoot,
samen met buurt bestuurt start ik een actie om geld in te zamelen voor een AED in onze buurt. Hiermee vergroten we de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen.
[UPDATE 20 feb. 2019] Het gaat goed met de inzameling; 50% is binnen! Nu nog het tweede deel…
[UPDATE 27 maart 2019] Het is gelukt! Zie bericht »

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.
Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Waarom een BuurtAED actie?

Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen, vinden wij.

Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een BuurtAED maken wij onze buurt dus veiliger.

Samen brengen we geld bij elkaar

Het geld inzamelen doen we via het crowdfunding platform BuurtAED.nl. BuurtAED.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken. Met een speciale bijdrage van Philips krijgen we 1075 euro korting. Wij zamelen nog 1660 euro in. Met zijn allen moet dat lukken! Elke bijdrage – groot of klein – is waardevol.

 

Help je mee?

Doneer voor onze BuurtAED: Ga naar de actiewebpagina v/d Maaskade:  www.buurtaed.nl/ project/buurtaed-voor- maaskade-3071-rotterdam

  1. Kies Doneer nu en bepaal jouw bijdrage
  2. Doneer met naam of anoniem
  3. Betaal eenvoudig via iDeal

Onze buurt (hart)veiliger: zo werkt dat

Onze BuurtAED komt te hangen aan een buitenmuur in de wijk. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden dan burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw of mijn leven kunnen redden!

AEDMeer weten over deze actie?
Ik hoor het graag!
E-mail: bbnoordereiland@gmail.com

 

Alvast bedankt!
Harmen van Dorsser
Buurt Bestuurt Noordereiland

 

 

Extra informatie:
Wat is een AED?
www.hartstichting.nl/reanimatie/wat-is-een-aed
Hoe werkt Buurt AED?
www.buurtaed.nl/hoe-werkt-buurtaed

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart