Drie AED’s op het Noordereiland

>
>
Drie AED’s op het Noordereiland

Buurt BestuurtOp het Noordereiland in het hartje van Rotterdam worden drie AED’s geplaats.
Met behulp van de bewoners, Humanitas en de firma Hakkers is het gelukt om daarmee volledige dekking voor het Noordereiland te realiseren.

Afgelopen winter kwam er in de Buurt Bestuurt vergadering een vraag “Is er een AED in de nachtelijke uren op het eiland beschikbaar”. Nee was het antwoord. Dit was de start voor een Buurt Bestuurt actie om een Buurt AED te regelen. Samen met de bewoners werd via Crowdfunding een AED bekostigd. Maar daar bleef het niet bij. Door de actie werd duidelijk dat ook Humanitas voornemens was een AED bij de huiskamer van de wijk “Steiger 22” beschikbaar te stellen.

Daarnaast heeft een van de bewoners actief bedrijven benaderd of deze mee wilden helpen. De firma Hakkers die in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam de kade aan het vervangen is heeft een volledige AED beschikbaar gesteld. En daar zijn we als Buurt heel blij mee. Op 2 juli zal Hakkers de AED formeel overdragen aan de Buurt, het plaatsen van de AED’s wordt momenteel geregeld. Mede door de restricties wat betreft de locatie (niet in de zon) en de nodige aansluiting vergt dit iets meer tijd dat gedacht. Maar spoedig zullen ze worden geplaats én worden opgenomen in het landelijk register van beschikbare AED’s .

 

Overhandiging: 2 juli om 16.00 uur

Dinsdag 2 juli overhandigt Hakkers de AED officieel aan het Noordereiland. Iedereen die betrokken was bij de AED actie, actieve eilanders, vrijwilligers die reeds als AED-er actief zijn en iedereen die dat wil worden is van harte uitgenodigd om daarbij te zijn.
De overhandiging is die middag om 16:00 uur in Café ’t Haventje, Prins Hendrikkade 129.

 

AED op Noordereiland

Locaties waar de AED zullen worden geplaats.

 

Instructie
In overleg met Humanitas komt er binnenkort een AED-instructie voor buurtbewoners. Hoe meer mensen immers weten hoe ze daarmee om moeten gaan, hoe groter de kans dat er straks mensenlevens gered kunnen worden. Deze instructie wordt verzorgd door een betrokken en gecertificeerde bewoner. Meer informatie daarover volgt zodra er meer bekend is.

De leden van Buurt Bestuurt bedanken iedereen die dit initiatief zo gul heeft ondersteund!

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart