Feb. Nieuwsbrief Maaskade

>
>
Feb. Nieuwsbrief Maaskade

Port of RotterdamIn deze nieuwsbrief van het Havenbedrijf Rotterdam, geven we een stand van zaken over de werkzaamheden aan de Maaskade en koppelen we een aantal meldingen vanuit de buurt centraal terug.

 

VOORTGANG

Om het werk aan de kade goed en veilig te kunnen uitvoeren is een bouwkuip geplaatst. Een bouwkuip is een tijdelijke, waterdichte constructie. Dit betekent dat we aan de sloop zijn begonnen. Om geluidsoverlast te verminderen wordt de kade in delen los gehakt en elders gesloopt. Ook de houten funderingspalen worden verwijderd, eerst worden ze los getrild en daarna getrokken.

Na de sloopwerkzaamheden kunnen we de nieuwe kade maken. Dit begint met het aanbrengen van een stalen damwand. Dit zijn gegolfde stalen planken van 18 tot 26 meter lang. De planken zetten we tegen elkaar aan, zodat het een muur vormt wat water en grond gescheiden houdt. De planken
verankeren we in de grond en werken we af met betonnen hangstukken. De originele straatstenen gebruiken we voor het straten van de kade.

 

TERUGKOPPELING MELDINGEN

Parkeren
Op verzoek van de gemeente Rotterdam hebben we de extra parkeerplaatsen tussen de Prins Hendrikstraat en Meeuwenstraat gesloten. Deze bleken weinig door bewoners gebruikt te worden terwijl het druk bezocht werd door ‘kadekapers’: overlast gevende jongeren. De gemeente Rotterdam is in overleg met diverse omwonenden om dit aan te pakken.

Verlichting
Twee keer is de tijdelijke verlichting op de openbare kade uitgevallen. Dit is gemeld en direct verholpen. De lichtinstallaties voor het bouwterrein zijn nodig om te kunnen werken. Een aantal bewoners hebben aangegeven last te hebben van deze verlichting. Samen is gekeken welke lampen hinderlijk zijn. Deze zijn vervolgens verplaatst of uitgeschakeld.

Geluid en trillingen
Via meters op de gevels wordt de invloed van de trillingen op de panden gemeten. Er zijn nog geen grenswaarden overschreden. Ook wordt het geluid gemeten en blijven de gemiddelde dagwaardes binnen de wettelijke marges. We blijven nauwkeurig monitoren.

 

CONTACT

• Bouwspreekuur: iedere donderdag van 10.00 tot 11.00 uur (bouwkeet tegenover nr. 161).
• Calamiteiten: Wiechert van der Blom (uitvoerder) 06-51079282.
• Vragen/klachten: Cornee Schaap (projectcoördinator) maaskade@hakkers.com of 06-53104877.
• Algemeen Havenbedrijf: Anouska Hoogendoorn (communicatieadviseur) a.hoogendoorn@portofrotterdam.com of 06-10400112.

 

Port of Rotterdam

 

Kijk voor meer informatie op www.portofrotterdam.com/maaskade
Meer berichten lezen?
Hier staan alle berichten van de herstelwerkzaamheden Maaskade

De bouwkuip is gereed. De kraan in de verte is grond aan het verwijderen tot aan de oude houten constructie.

De bouwkuip is gereed. De kraan in de verte is grond aan het verwijderen tot aan de oude houten constructie.

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart