Hefpark

In het weekend van 14 en 15 september 2019 verandert het Hefpark in een Urban Sportpark en Muziekpark!

Hefpark: Urban Sportpark en MuziekparkHet Hefpark ligt tussen de wijken Feijenoord, Kop van Zuid en het Noordereiland, aan de voet van de Hef, op Zuid.

Op zaterdag 14 september 2019 is daar tussen 10.00-15.00 een BMX-evenement in het kader van het Urban Culture Weekend, georganiseerd door de BMX Fietsclub Dansh.
Vanaf 16.00 uur zijn er diverse openbare repetities in de circustent van het Volkstheater en ’s avonds wordt een feest gevierd vanwege het 150 jarig bestaan van de wijken Feijenoord en het Noordereiland, met een optreden van het Turkse koor Bizden Sezler Korusu.

Op zondag 15 september 2019 start Hefpark Muziekpark om 13.00 uur met publieksoptredens.
Richard Moti, wethouder van Werk, Inkomen en Nationaal Programma Rotterdam Zuid verricht de opening, waarna een keur aan artiesten optreedt in de circustent: Koor op Zuid, Klassiek op Zuid, “Muziek de taal van je hart” met Waldin Roes en aan het einde van de middag een heuse opera waarbij jonge en oude bewoners van het Noordereiland het verhaal over 150 jaar Noordereiland zingen in de Noordereiland Opera, live begeleid door de band van componist Bart Egeter. Een community art project op zijn best. Tenslotte zal tijdens de Grande Finale niemand minder dan Joris Lutz met de band van de Noordereiland Opera en alle deelnemende artiesten het publiek uitdagen mee te zingen met een Rotterdamlied.

 

Op het containerpodium van ‘Rotterdam Make it Happen’ treden lokale artiesten op, zoals Guy Gorman, Grup Kardelen, Malika EL Abdellaoui en Ed Rust.

De presentatie op beide podia is in handen van Joris Lutz en Annemaria Carbonaro.

Kinderen kunnen meedoen aan activiteiten zoals schminken, henna, en een kunstworkshop door Niffo.

Het Hefpark Muziekpark is gratis toegankelijk.

Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam, de wijkraden Feijenoord, Kop van Zuid en Noordereiland, Stichting Bevordering van Volkskracht en het Elise Mathildefonds.

Informatie:
HefparkFacebook: Facebook.com/hefpark.rotterdam/
Zat. 14 Sept. van 10:00 – 21:00 uur
Zon. 15 Sept. van 13:00 – 19:00 uur
Facebook event: www.facebook.com/events/283875575634620/

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart