Montmartre wordt Expeditie

>
>
Montmartre wordt Expeditie

Stichting Montmartre aan de Maas heeft vanaf 2019 een andere naam: Expeditie Noordereiland.

Expeditie NoordereilandAlweer bijna 10 jaar geleden werd stichting ‘Montmartre aan de Maas’ opgericht. De stichting stelt zich ten doelt om op verschillende terreinen het Noordereiland ‘op de kaart te zetten’. Onder meer door het stimuleren en faciliteren van initiatieven om het sociaal-culturele klimaat op het eiland te bevorderen. Wie een concreet plan had, kon dat bij de stichting aankaarten, die dan vervolgens haar best deed om fondsen te werven voor dat project. Zo konden de afgelopen jaren diverse projecten gerealiseerd worden zoals een jaarlijks evenement in het Hulstkamp Gebouw, een boekenmarkt, North Sea Jazz Round Town, de publicatie van het fotoboek ‘Luchtspoor’, de Havenverhalen en een fotowedstrijd over De Hef . Sinds 2018 komen op initiatief van de stichting culturele ondernemers ieder kwartaal bij elkaar om onderlinge samenwerking te bevorderen en gezamenlijk een jaaragenda te vullen.

De naam ‘Montmartre aan de Maas’ was gekozen om het culturele aspect van het Noordereiland te benadrukken, maar ook omdat burgemeester Aboutaleb ooit de wens uitsprak dat het eiland zich net als het Franse Montmartre zou ontwikkelen. Maar de bestuursleden werden er geregeld op aangesproken dat die naam vooral de associatie oproept van een ambachtelijk schilders collectief, maar dat het eiland veel meer te bieden heeft dan dat.

Daarom heeft het bestuur besloten de naam van de stichting met ingang van januari te wijzigen in: Expeditie Noordereiland.
Een meer eigentijdse naam, die aangeeft dat er op het Noordereiland van alles te ontdekken en ontwikkelen is. Ook Stichting Expeditie Noordereiland blijft zich onverminderd

inzetten voor al het goede en moois dat dit unieke stukje Rotterdam de bewoners en de stad biedt. Een van de grote uitdagingen waar de stichting het komende jaar voor staat is de viering van het 150-jarig bestaan van het Noordereiland in 2020, samen met de bewoners, ondernemers en organisaties.

M. Stenfert Kroese-Hamel
Voorzitter stichting Expeditie Noordereiland
Website: www.ExpeditieNoordereiland.com

 

Zie alle projecten van Expeditie Noordereiland


 

Het logo is van Ontwerpburo Lichting98
Zie hieronder het ontwerpproces van het nieuwe logo:

 


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart