Nieuwsbrief Nov. nieuwbouw Maaskade

>
>
Nieuwsbrief Nov. nieuwbouw Maaskade

Huidige stand van werkzaamheden
De afgelopen maanden zijn veel werkzaamheden uitgevoerd. Bij werkvak A (huisnr. 136–156) en B1 (huisnr. 119–136) kan al geparkeerd worden op de betonplaten. Verder zijn hier de houten wrijfstijlen aan de voorkant van de kade aangebracht en is de bouwkuip verwijderd. Bij werkvak B2 (huisnr. 93–116) is de verankering aangebracht en worden de geprefabriceerde betonelementen aangebracht. Werkvakken C en D (huisnr. 75–93) zijn nagenoeg gereed, hier worden binnenkort de betonplaten aangebracht.

Werkvakken A+B1 (huisnr. 119–156), op de foto zijn de wrijfstijlen goed zichtbaar.

Werkvakken A+B1 (huisnr. 119–156), op de foto zijn de wrijfstijlen goed zichtbaar.

 

 

Ook op de foto is goed te zien dat we bij werkvakken C+D (huisnr. 75–93) bijna klaar zijn.

Ook op de foto is goed te zien dat we bij werkvakken C+D (huisnr. 75–93) bijna klaar zijn.

 

 

Toekomstige werkzaamheden
Eerst wordt de kade constructief afgemaakt. Dit betekent dat aan de voorzijde van de kade alle geprefabriceerde betonelementen worden aangebracht, de kade tot het juiste niveau wordt aangevuld en het meeste beton gestort moet zijn. Daarna verwijderen we de stalen damplanken van de bouwkuip, bevestigen we de wrijfstijlen en drenkelingenladders aan de kade. Tot slot brengen we betonplaten aan, zodat overal weer geparkeerd kan worden.

 

Planning
De oorspronkelijke afronding van het project stond op 31 december 2019. Helaas hebben we iets meer tijd nodig. Door weersomstandigheden, late levering van materialen en onderzoek uitvoeren naar stikstof en PFAS (vervuilde bagger) ronden we het grootste deel van de werkzaamheden af op 31 januari 2020 (ervan uitgaande dat het weer goed is). Wij hopen op uw begrip.

Na januari 2020 zijn we nog bezig met de afwerkingen (bolders plaatsen, wrijfstijlen aanbrengen, verlichting plaatsen etc.), maar kan er al wel geparkeerd worden.

Op de Maaskade liggen nu betonplaten, zodat de grond goed kan inklinken. Dit is het compacter en harder maken van de ondergrond, zodat het een stevige basis vormt voor de definitieve bestrating. Wanneer we dit niet doen, verzakt de definitieve bestrating. In de eerste helft van 2020 komt Hakkers terug om de bestrating te leggen, dit gebeurt in fases. Vooraf communiceren we hierover via de bouwnieuwsbrief.

Ligplaatsen
Naar verwachting zijn de meeste ligplaatsen beschikbaar op 31 januari 2020. Hierin zijn we afhankelijk van Stedin in verband met de aanleg van walstroom (aansluiting op het elektriciteitsnet van de wal, zodat gebruik dieselmotoren niet nodig is).

De feestdagen zijn ook voor de binnenvaart een belangrijke periode om elkaar te ontmoeten. Het Havenbedrijf Rotterdam en Hakkers zorgen er om die reden voor dat rond deze periode een aantal ligplaatsen beschikbaar is en tijdelijke walstroomkasten worden aangebracht.
Nieuwe communicatieadviseur
Per 1 december 2019 heeft het project Maaskade vanuit het Havenbedrijf Rotterdam een nieuw aanspreekpunt: Erik Stenhuis.
Onderstaand zijn contactgegevens.

 

Meer Informatie

  • Bouwspreekuur: iedere donderdag van 10.00 tot 11.00 uur (bouwkeet tegenover nr. 161).
  • Calamiteiten: Wiechert van der Blom (uitvoerder) 06-51079282.
  •  Vragen/klachten: Cornee Schaap (projectcoördinator) maaskade@hakkers.com of  06-53104877
  • Algemeen Havenbedrijf: Erik Stenhuis (communicatieadviseur)
    ej.stenhuis@portofrotterdam.com of 06-53384019.

Port of RotterdamZie ook de vorige berichten: Herstel Maaskade
+ Webpagina van Het Havenbedrijf

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart