Eboek: Noordereiland Tekeningen

>
>
Eboek: Noordereiland Tekeningen

Krijt tekeningenDe afgelopen maanden is kunstenaar Bart Lodewijks op het Noordereiland aan het werk geweest in het kader van het project Noordereiland Tekeningen.

Bart maakt lineaire krijttekeningen op allerlei objecten: gevels, straatmeubilair, wanden in particuliere huizen of bedrijven, zelfs op schepen. Ondertussen knoopt hij gesprekken aan met nieuwsgierige passanten. Die verhalen tekende hij op en zijn nu gepubliceerd als e-book.

Zie hier het e-book

Link: https://issuu.com/romapublications/docs/noordereiland_tekeningen_nl

Inleiding
Rond 1870 werd een smalle strook van Rotterdam-Zuid afgesneden voor de aanleg van de Koningshaven. Zo ontstond het Noordereiland. Via de Willemsbrug en de Koninginnebrug is het met de stad verbonden. Ter ere van het 150-jarig bestaan strijk ik er een jaar lang neer met krijt en waterpas. Ik werk in opdracht van een stichting met een mooie naam: Stichting Dragende Muur. De bedoeling is om een permanent kunstwerk op het eiland na te laten. Het liefst zou ik een kunstwerk maken dat de bewoners past als een jasje en ook nog 150 jaar meegaat, zonder sleet. Maar wie zijn die eilandbewoners precies? Om dat in mijn vingers te krijgen, leg ik eerst een bedding van krijt.
Pas daarna durf ik na te denken over iets dat blijft.
Bart Lodewijks

 

[UPDATE] Zie tweede e-boek »

Bron: MURALS Inc. / Stichting Dragende Muur
Piekstraat 31, Rotterdam – www.murals-inc.com

Het e-book is ontworpen door Roma Publications en mede mogelijk gemaakt door: Mondriaan Fonds, BKOR – CBK Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Elize Mathilde Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Van Ommeren De Voogt Stichting.


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart