Restauratie landhoofd
Eind januari begint de gemeente met de restauratie van het landhoofd, het steunpunt voor de voormalige Willemsspoorbrug.
Het landhoofd wordt schoongemaakt en waar nodig worden de natuurstenen onderdelen en het metselwerk hersteld. De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 16.00 uur. Een deel van de werkzaamheden, restauratie van onderdelen, wordt op een andere locatie uitgevoerd.
Naar verwachting zijn de werkzaamheden rond de zomervakantie afgerond.
Wat merk je ervan?
Het landhoofd wordt afgezet met bouwhekken, maar het verkeer kan er gewoon langs. Tijdens het werk kan er wat geluidsoverlast en stof ervaren worden.
Voor vragen over deze werkzaamheden kan je contact opnemen met directievoerder Leo Hogervorst.
Tel.: 06 511 108 24 of lc.hogervorst@rotterdam.nl
[UPDATE]
Foto’s van de restauratie op Twitter
(17 juni 2020)
Het oude landhoofd, het steunpunt voor de voormalige Willemsspoorbrug, ziet er weer goed uit.
(⚒️🧱 restauratie: @MEESTERSIN )
Zie #Noordereiland foto: pic.twitter.com/5VqGwuKOGK— Noordereiland.org (@MSNoordereiland) June 18, 2020
(21 april 2020)
Nieuwe bakstenen in het oude landhoofd, het steunpunt voor de voormalige Willemsbrug, op het #Noordereiland.
🧱⚒️ @MEESTERSIN is bezig met de restauratie. pic.twitter.com/rUhDCsHvTW— Noordereiland.org (@MSNoordereiland) April 21, 2020
(19 maart 2020)
Restauratie van het landhoofd, het steunpunt voor de voormalige Willemsbrug, op het #Noordereiland @Rotterdam @MEESTERSIN 📸⚒️ pic.twitter.com/j0kV2a2haw
— Noordereiland.org (@MSNoordereiland) March 19, 2020
Nieuwsbericht van bouwbedrijf Meester In
Meesters In is op het Noordereiland in Rotterdam bezig met de restauratie van het oude landhoofd van de voormalige Willemsbrug. De Willemsbrug stamt uit 1877 en was jarenlang een belangrijke economische infra-line die vanuit Rotterdam richting het zuiden liep.
Het landhoofd is samen met de Hef onderdeel van een beschermd stadsgezicht. Samen vertellen zij het verhaal van de ontsluiting van Rotterdam tussen de Maas en het zuiden. Het landhoofd van de Willemsbrug toont een mooie laat 19de eeuwse architectuur.
De herstelwerkzaamheden aan het landhoofd van de voormalige Willemsbrug zijn nodig omdat bakstenen in de brug kapot zijn gedrukt door de kristallisatie van zouten. De oude stenen waren niet meer te redden. Het landhoofd wordt schoongemaakt en waar nodig worden de Belgische hardstenen onderdelen gerestaureerd, het metselwerk wordt grotendeels gereconstrueerd. Oude niet tot de brug behorende onderdelen worden verwijdert en teruggebracht in de oude staat.
Het is de bedoeling dat het oude landhoofd een uitkijkpunt wordt vanaf waar bezoekers een mooi uitzicht hebben over de Maas.
Bron: www.meesters-in.nl/restauratie-oude-landhoofd-willemsbrug