17 maart: stemmen op het Noordereiland

>
>
17 maart: stemmen op het Noordereiland

Verkiezingen Tweede kamer

17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezing

Op woensdag 17 maart zijn in Rotterdam ruim 400 stembureaus open. Op het Noordereiland zijn er die dag twee stembureaus:

  1. Huis van de Wijk
    Prins Hendrikkade 89
  2. Gymzaal basisschool De Nieuwe Haven
    Prins Hendriklaan 22

De stembureaus zijn op woensdag 17 maart open van 7.30 tot 21.00 uur.

 

De 2 locaties op Twitter:

 

 

Kaart met locaties

Alle stemlocaties staan op deze kaart: www.stembureausinrotterdam.nl/map

Op de kaart zijn alle stembureaus van Rotterdam te zien. Bekijk de lijst of kaart met stembureaus goed. Houd er rekening mee dat u voor deze verkiezing misschien naar een andere locatie moet om uw stem uit te brengen dan u gewend bent.

Druktemeter
U kunt een stembureau zoeken door een dag te selecteren en in te zoomen op de kaart of door het adres in de zoekbalk in te vullen. Per stembureau zijn de openingstijden te zien en wat de actuele drukte is. Ook ziet u aan welke toegankelijkheidseisen het stembureau voldoet.

Voor meer informatie over de verkiezing en de laatste informatie kijk op www.rotterdam.nl/wonen-leven/verkiezingen of bel naar 14 010.

 

Benieuwd hoe het er straks aan toe gaat in het stembureau?
Bekijk het filmpje:

Link: www.youtube.com/watch?v=VP3tQ4CRE-M&feature=youtu.be

 

Eerder stemmen
Het is ook mogelijk om vervroegd te stemmen. Dat kan op maandag 15 maart of dinsdag 16 maart op één van de ruim 40 stembureaus verspreid over de stad. Ook deze stembureaus zijn open van 7.30 uur tot 21.00 uur. Deze vervroegde mogelijkheid is bedoeld voor kiezers die vanwege het coronavirus tot risicogroepen behoren.
Dit kan niet in het Huis van de Wijk op het Noordereiland.

Briefstemmen

Kiezers van 70 jaar en ouder mogen nu per brief stemmen. Vóór 11 maart ontvangen zij daarvoor een briefstempakket en een uitleg hoe dit in zijn werk gaat.

Volmacht

Wie niet zelf kan stemmen kan dat iemand anders via een volmacht laten doen. Hoe dat moet, staat op de achterkant van de stempas die alle kiezers ontvangen hebben.

Kandidatenlijst + stemlocaties
Uiterlijk een week voor de verkiezing ontvangt iedereen een kandidatenlijst met alle kandidaten en partijen die meedoen + een overzicht van de locaties waar (vervroegd) kan worden gestemd. Dat overzicht is ook te vinden op stembureausrotterdam.nl. Daar kan je in een ‘druktemeter’ voorafgaand aan het stemmen bekijken of het niet te druk is bij het stembureau en je beter een later tijdstip kiest om te gaan stemmen.

 

 

Gemeente Rotterdam

Bron: Gemeente Rotterdam

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart