Gratis strooizout voor Rotterdammers

>
>
Gratis strooizout voor Rotterdammers

 

 

Tijdens de lockdown (tot 19 jan 2021) kunnen Noordereilanders het beste naar het dichtstbijzijnde milieupark gaan.
Dat is Milieupark IJsselmonde: Hekendorpstraat 55, 3079 DX Rotterdam
Openingstijden (geen afspraak nodig) = dinsdag t/m zaterdag 9.00 – 17.15 uur.
of
Milieupark Charlois: Aploniastraat 12, 3084 CC Rotterdam
Openingstijden (geen afspraak nodig) = maandag t/m zaterdag 9.00 – 17.15 uur.

 

Na de lockdown is voor Noordereilanders is deze locatie het dichtsbij: Mariniersweg 255, 3011 NM Rotterdam, telefoon: 010 – 303 87 46
Openingstijden =  maandag – vrijdag:  10.00 – 18.00 uur & zaterdag: 9.00 – 17.00 uur

 

Gratis strooizout
De gemeente roept bewoners, ondernemers en scholen op om tijdig strooizout in huis te halen. Zo zorgen we samen voor een veilige omgeving. U kunt dit winterseizoen alleen terecht bij de zeven milieuparken en 3 locaties van Kringloopwinkel Het Goed in Rotterdam-Centrum, Rotterdam-Charlois en Hoogvliet om strooizout op te halen (indien open, het is vanwege de lockdown mogelijk dat u niet meer op een voor u bekende locatie terecht kunt).

 

Meer informatie op de webpagina:www.rotterdam.nl/wonen-leven/klaar-voor-gladheid/

 

Klaar voor de winter
Gemeente Rotterdam staat in de startblokken om in het winterseizoen gladheid te bestrijden. Rotterdammers en ondernemers kunnen meehelpen door de stoep voor hun huis of bedrijf begaanbaar te houden. Zij kunnen gratis strooizout ophalen.
In heel Rotterdam staan zo’n 75 (strooi)wagens en negentig medewerkers continu paraat om wegen en fietspaden begaanbaar en vrij van gladheid te houden. De wagens staan paraat bij de twee grote wintersteunpunten van de gemeente op de noordoever en de zuidoever.

Bij gladheid door opvriezen, sneeuw en ijzel zorgen strooiwagens en sneeuwschuivers ervoor dat de doorgaande routes begaanbaar blijven. Vuilnisophalers rijden op de grote strooiwagens. Omdat tijdens gladheid ook het vuilnis moet worden opgehaald, zijn meer medewerkers van gemeente Rotterdam opgeleid om bij gladheid mee te draaien.

Fietsroutes en voetgangersgebieden
Net als voorgaande seizoenen is er veel aandacht voor fietsroutes en voetgangersgebieden. Bij sneeuwval wordt extra ingezet op het begaanbaar houden van drukke voetpaden rondom openbare voorzieningen en bus- en tramhaltes. Bij bejaardenhuizen en winkelcentra wordt handmatig gestrooid.

Gemeente Rotterdam

 

 

Bron: Gemeente Rotterdam


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart