Ledverlichting op het Noordereiland

>
>
Ledverlichting op het Noordereiland

Rotterdam wil in 2050 een klimaatneutrale stad zijn. Binnenkort nieuwe ledverlichtingDaarom vervangt de gemeente de huidige straatverlichting door ledverlichting. Binnenkort beginnen we daarmee in Feijenoord. In deze brief leest u meer over de werkzaamheden die daarvoor bij u in de buurt plaatsvinden.

Voordelen van ledverlichting

Ledverlichting heeft veel voordelen. Zo is een ledlamp energiezuinig. Hij gaat ruim zes keer langer mee dan de huidige straatlamp. Daarnaast levert ledverlichting een helder wit licht op. Onze ogen vinden dat prettiger. En met dit licht kunnen we ook beter kleuren zien. Dat is goed voor de verkeersveiligheid. En door een heldere verlichting voelen mensen zich veiliger op straat. Een ander voordeel van ledverlichting is dat we deze op afstand kunnen bedienen. We kunnen de lichtsterkte op bepaalde plaatsen of tijden verlagen of juist verhogen.

Led in heel de stad

In de periode van 2020 tot 2025 vervangen we alle straatlampen in Rotterdam. Dat zijn er ruim 85.000. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan het landelijke en Rotterdamse klimaatakkoord.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het omwisselen van de armaturen aan de lantaarnpalen. Een armatuur is de kap waarin de lamp zit. Medewerkers van het bedrijf CityTec vervangen de armaturen. Daarvoor gebruiken ze een mobiele hoogwerker. Een armatuur vervangen duurt ongeveer een kwartier. Lantarenpalen (lichtmasten) vervangen we alleen als ze te oud of kapot zijn.

We vervangen de armaturen zo veel mogelijk in één keer. Soms komt het voor dat we op een later moment nog eens moeten terugkomen. Als de ledlampen net zijn aangebracht dan branden ze op 100% sterkte. Binnen ongeveer een week stellen we het licht op de juiste sterkte in. Dat doen we op afstand.

Waar en wanneer?

In het gebied Feijenoord werken we van 1 maart t/m 2 april 2021 (weken 9-13).
We werken per wijk en vervangen de straat voor straat. Het kan zijn dat we uw straat overslaan. Dat komt dan waarschijnlijk omdat er al ledverlichting is of dat het op een later moment in ander project wordt meegenomen. We hoeven dan maar één keer langs te komen. De grote hoofd- en ontsluitingswegen worden ook op een ander moment gepland.

Planning

De uitvoerder kan de planning veranderen als dat écht nodig is. We zorgen er in elk geval voor dat op 2 april ledverlichting is geïnstalleerd in Feijenoord en in 2025 in de gehele stad.

Werktijden

We werken van maandag tot en met vrijdag tussen 7.30 en 16.30 uur. Op sommige dagen kan het nodig zijn dat we wat langer doorwerken. We hopen dat u daar begrip voor hebt.

Weinig of geen overlast

Tijdens de werkzaamheden veroorzaken we geen of weinig overlast. Het kan zijn dat we sommige straten kort moeten afsluiten. Omleidingsborden wijzen u dan de weg.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met Jef Pfaff, communicatieadviseur van het project, via 06 – 139 65 332 of stuur een e-mail naar ledtransitieSB@rotterdam.nl.

Wilt u meer weten?
Kijk dan op www.rotterdam.nl/wonen-leven/openbare-verlichting/
U kunt ook bellen met 14010.

Gemeente Rotterdam

Bron: Gemeente Rotterdam


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart