Lintje voor Marjo Stenfert Kroese

>
>
Lintje voor Marjo Stenfert Kroese

Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd: Marjo Stenfert Kroese, bestuurslid van Stichting Expeditie Noordereiland is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Woensdag 28 april ontving zij de versierselen van deze Koninklijke onderscheiding uit handen van wethouder Roos Vermeij. Vanwege de coronavoorschriften werden de versierselen opgespeld door echtgenoot Hans Stenfert Kroese.

Marjo Stenfert Kroese koninklijk onderscheiden

Het was een bescheiden bijeenkomst, er mogen nog altijd geen grote groepen worden ontvangen in het Stadhuis. Daarom ook werden de lintjes van de decorandi op verschillende dagen uitgereikt, van 26 tot 30 april.

 

Marjo Stenfert Kroese ontvangt de koninklijke onderscheiding vanwege haar onvermoeibare inzet voor de maatschappij. In de loop der jaren heeft zij zich bij diverse organisaties verdienstelijk gemaakt. Bijvoorbeeld bij het Prins Bernhard Cultuur Fonds, waar zij het samensmelten van een aantal afdelingen op soepele en diplomatieke wijze hielp realiseren. De laatste 11 jaar kent men Marjo vooral van haar inspanningen als voorzitter van Stichting Montmartre aan de Maas, een stichting die zich inzette voor culturele/kunstzinnige projecten en evenementen op het Noordereiland. Daarvoor werden mensen en organisaties met name door Marjo met elkaar verbonden en werden fondsen benaderd voor subsidie van de projecten. Een paar van de gerealiseerd projecten van het afgelopen decennium: Mode aan de Maas, Expeditie Noordereiland, visrestaurant A La Plancha, beeld van Tom Poes, restauratie De Naald van Stieltjes, fotoboek Luchtspoor, Havenverhalen, North Sea Round Town en het Midden in de Maas Festival.

Expeditie Noordereiland

De Stichting kreeg in 2019 een nieuwe naam: Stichting Expeditie Noordereiland. De voorzittershamer heeft Marjo inmiddels overgedragen, maar ze is nog altijd actief bestuurslid, nu als secretaris.

 

Marjo Stenfert Kroese koninklijk onderscheiden

 

Uit een aantal van de aanbevelingsbrieven:
“Met het verzoek om Marjo met een lintje te onderscheiden wil het Noordereiland, met een groot aantal bewoners die het goed met het eiland voorhebben, haar bedanken voor het vele werk dat zij verricht heeft om het eiland op de kaart te zetten.”
Bestuur Stichting Expeditie Noordereiland

“Vooral dankzij de diplomatie en daadkracht van Marjo als vertegenwoordiger van het bestuur is de integratie van de afdelingsbesturen in Rotterdam en Den Haag uiteindelijk vlot en soepel verlopen. Ik wil Marjo dan ook van harte aanbevelen voor een koninklijke onderscheiding voor het vele nuttige werk dat ze voor het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft verzet.”
Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuur Fonds

“De warmte, energie, daadkracht en betrokkenheid waarmee mw. Stenfert Kroese belangeloos mensen en middelen tot elkaar weet te brengen is bewonderenswaardig.”
Willem de Klerk, entrepeneur/evenementenorganisator, bewoner Noordereiland

 

Bron: expeditieNoordereiland.com

 

Voor meer informatie:

Annette de Bus (redacteur Eilandkrant Noordereiland en indiener)
E-mail: anbus@planet.nl

Michel Demmenie, voorzitter Stichting Expeditie Noordereiland
E-mail: michel.demmenie@gmail.com

Zie ook Facebook: https://www.facebook.com/Noordereiland/ »


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart