Tante Nino: Kamiel Verschuren

>
>
Tante Nino: Kamiel Verschuren

JUST US – sociale werken (selectie 1996 – 2021) – Kamiel Verschuren
Tante Nino - Kamiel Verschuren - Just Usprojecten tussen sociale praktijk, economie, planning, logistiek, ontwerp, architectuur, bouwen, kunst en vriendschappen

K. bij Tante Nino

Een saaie tentoonstelling wordt het, veel datatekeningen die tot sociale organisatie leiden. Dat zegt K. en hij heeft er zin in.
Eerst was de titel social design, ook niet echt een marketingtool voor de komende tentoonstelling bij Tante Nino. Nu is de titel JUST US. Bij K. moet ik denken aan de platypus, het vogelbekdier, een alleskunner die zich niet in een hokje laat douwen. Architecten kunnen niet bouwen, ze kunnen alleen tekenen. K. kan bouwen, daarom zijn z’n tekeningen de ultieme uitdaging misschien. Anyway, K. heeft al heel wat afgebouwd in Rotterdam, heel wat sociale interventies op z’n naam. Heb je het pontje van Katendrecht naar het Charloise hoofd al eens genomen? Leave the place a better one you found it. Ja, engagement! Regels moeten er zijn om dingen mogelijk te maken, om mensen handvaten te geven de controle te nemen over hun eigen bestaan, om in hun omgeving een actieve rol te spelen, waardoor een samenleving vorm krijgt. Een samenleving krijgt vorm als je samen iets doet. Je krijgt een collectief geheugen, een gedeelde beleving maakt een verhaal. Kom, laat je meenemen in dit verhaal!

Informatie over Kamiel Verschuren

Gedurende vele jaren heeft Kamiel Verschuren zijn kunstpraktijk, zijn omgeving, zichzelf en waar mogelijk iedereen om hem heen, betrokken bij het perspectief van anderen.

De tentoonstelling toont systematische tekeningen, berekeningen, sociale plannen, modellen en maquettes die gemaakt zijn om leefomgevingen te creëren, dan wel te veranderen of te verbeteren.

Kamiel’s plantekeningen omvatten de visualisatie van huizen, projectruimten, gemeenschappen, culturele plaatsen, onafhankelijke economische systemen, sociale modellen en meer. Wat de tekeningen laten zien, is de transformatie en empowerment van hoe een idee kan worden omgezet in realiteit; door denken, tekenen, organiseren, plannen, voorbereiden, transporteren en bouwen. Een van de belangrijkste sociale- en milieukwesties van vandaag, is hoe ideeën, betrokkenheid, mededogen, meningen, gevoelens, gedachten, verlangens, wensen, behoeften om te zetten in realiteit en praktijk.

In 2018 en opnieuw in 2020 raakte hij betrokken bij de wereld van Nino en Pieter Jan, gesublimeerd en uitgebreid in hun doorlopende culturele programma; aangeboden via het platform Tante Nino.

In 2018 werd een podium gebouwd om een binnentuin te openen voor sociale activiteiten en om het culturele programma van Tante Nino buitenshuis te organiseren.

In 2020 werd een tribune gebouwd, in twee delen, om het gebruik van het podium te ondersteunen, in winter- en zomerregens, mogelijk gemaakt met financiële steun vanuit een steunfonds voor podia tijdens de Covid-19-pandemie; en ontworpen volgens de voorschriften.
Zie ook de website: http://weesbeeld.nl/pages/kamiel-verschuren-beeldend-kunstenaar/

 

 

Reserveren  verplicht

via tantenino@gmail.com, of bel: 06 – 2940 3845

 

Informatie
Opening zaterdag 3 juli 2021 om 17.00 uur
De Expositie is te zien op: donderdag t/m zondag van 13.00 – 18.00 uur
(en op afspraak – zie website tijdens vakantieperiode)
Van der Takstraat 102B, Rotterdam
Gratis entree
Facebook Event: www.facebook.com/events/950654075784496/

 

Tante Nino
Van der Takstraat 102B
Website: www.tantenino.nl
Contact: tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845

Tante Nino

Bron: Tante Nino 

 


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart