Doe mee met de BurgerTOPZuid2022

>
>
Doe mee met de BurgerTOPZuid2022

Doe mee met de BurgerTOPZuid2022Wat vindt u belangrijk voor uw toekomst op Zuid?  Wat heeft u nodig om een goede baan te vinden? Hoe krijgen uw kinderen een goede opleiding? En wat heeft u nodig om prettig en veilig te wonen op Zuid? Dat zijn de onderwerpen  van de BurgerTOPZuid2022.
Deze wordt 14 mei 2022 gehouden in Ahoy.

Op zaterdag 14 mei gaan honderden bewoners van Zuid met elkaar in gesprek in de nieuwe congreszaal van Ahoy. Dat gebeurt aan ronde tafels in groepjes van 6 bewoners, met een voorzitter en een verslaglegger. Er is een ochtend- en een middagbijeenkomst zodat iedereen het tijdstip kan kiezen dat bij hem of haar past.

 

Kansen vergroten

Na 10 jaar is het Nationaal programma Rotterdam Zuid (NPRZ) op de helft van de looptijd. Het NPRZ is een programma om bewoners van Zuid grotere kansen te geven op gebied van school, werk en (veilig) wonen. De partners van het NPRZ  willen graag weten wat bewoners de afgelopen tien jaar  hebben gemerkt van de acties ter verbetering en versterking van Zuid. Wat gaat goed? Wat kan anders? Wat moet beter? En wat moet er de komende tien jaar gebeuren om de kansen van bewoners van Zuid op gebied van school, werk en(veilig) wonen te vergroten?

In een reeks wijkgesprekken is de afgelopen weken al met bewoners in verschillende wijken teruggeblikt en vooruit gekeken.  Met de opbrengsten van deze wijkgesprekken worden de onderwerpen en vragen van de BurgerTOPZuid2022 bepaald.

Bewoners van Zuid zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de gesprekken. Wat zijn uw ervaringen?  Wat heeft u gemerkt van de acties van de partners van het NPRZ?  Hoe zouden volgens u bewoners van Zuid betrokken kunnen worden bij de verbetering van Rotterdam-Zuid? Hoe zou u graag zelf betrokken willen worden bij die verbetering?

De uitkomsten van de BurgerTOPZuid2022 worden gebruikt om de volgende tien jaar van het NPRZ mede vorm te geven.

 

Aanmelden voor 14 mei

Aanmelden voor de BurgerTOPZuid2022 kan via: www.burgertopzuid2022.nl »

 

 

 

Bekijk ook deze video van NPRZ:

 

Video link: https://youtu.be/RYNMPig30nE

 

 

NPRZ

Bron: www.nprz.nl/articles/wijkgesprekken-over-school-werk-en-wonen

 

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart