Eilandkrant augustus 2022

>
>
Eilandkrant augustus 2022

Eilandkrant augustus 2022

Eilandkrant augustus 2022Nieuwsbulletin voor en door bewoners, ondernemers en organisaties van het Noordereiland.

Download: Augustus 2022 Eilandkrant (PDF)

Vanaf juni 2019 valt regelmatig de ‘Eilandkrant’ op de deurmat of in de brievenbus. Tenminste, als daar geen NEE NEE sticker* op zit.
Het is eigenlijk niet echt een krant, maar vooral een nieuwsbulletin over zaken die voor de eilandbewoners interessant kunnen zijn. De Eilandkrant bevat naast enkele artikelen met name een overzicht van de activiteiten die de komende maand worden georganiseerd. Handig om alles op een rijtje te zien en te bewaren, op tafel te leggen, op het memobord te prikken of aan de koelkast te hangen.

* Toch een NEE NEE sticker, of de Eilandkrant kwijtgeraakt?
Geen zorg, hij ligt ook bij diverse ondernemers, de SPAR en de Huiskamer van de wijk.


Lees hieronder de artikelen uit de Eilandkrant van augustus.
(Sommige bevatten meer informatie dan op de papieren versie).

 

zomer 2022 bij SOL

Zomerprogramma SOL

Welzijnsorganisatie SOL organiseert deze zomer diverse activiteiten voor de kinderen in de wijk. In het Huis van de Wijk of op een plein of in een park. Wat dacht je bijvoorbeeld van lekkere dingen bakken, je eigen robot knutselen, meedoen aan een voetbaltoernooi, een dagje samen maar Jeugdvakantieland in Ahoy, of zelfs een hele dag Summercamp op het Eiland van Brienenoord?

Er is van alles te doen, de kinderen zijn ook welkom op diverse andere locaties in Feijenoord.
Bekijk of download het programmaboekje op www.solnetwerk.nl/rotterdam-feijenoord/sol-factor-22-zomerprogramma-rotterdam-feijenoord/

SOL in AUGUSTUS 2022 voor Kinderen van het Noordereiland
Maandag 1 augustus
Sport & Spel
14.00 – 16.00 uur
Voor: 4 – 12 jaar
Waar: Burgemeester Hoffmanplein

Woensdag 3 augustus
Dagje naar Jeugdvakantieland
9.30 – 16.00 uur
Voor: 8 -12 jaar
Waar: Verzamelen bij Huis vd Wijk

Donderdag 11 augustus
Summercamp op Eiland van Brienenoord
9.30 – 20.00 uur
Voor: 8 – 14 jaar
Waar: Verzamelen bij Huis vd Wijk

Maandag 15 augustus
Sport & Spel
14.00 – 16.00 uur
Voor: 4 – 12 jaar
Waar: Burgemeester Hoffmanplein

Woensdag 17 augustus
Voetbaltoernooi 14-
14.00 – 16.30 uur
Voor: 14-
Waar: Afrikaanderplein

Woensdag 17 augustus
Voetbaltoernooi 14+
17.00 – 19.00 uur
Voor: 14+
Waar: Afrikaanderplein

Donderdag 18 augustus
Waterspektakel
16.00 18.00 uur
Voor: 12+
Waar: Ons Park

Logo SOLMeer info?
Kijk dan op www.noordereiland.org »

 


Roseknoop ontward

RoseknoopVoor wie er nog nooit van gehoord heeft: het kruispunt Laan op Zuid – Rosestraat heet de Roseknoop. En een knoop is het vaak. Probeer maar eens vanaf de Colosseumweg of Beijerlandselaan dat kruispunt op te komen als je naar de Rosestraat of Laan op Zuid wil.

Het kruispunt gaat op de schop. Dit najaar wordt al gestart met enkele voorbereidingswerkzaamheden. De grote aanpak begint vanaf januari 2023. Dat betekent dat de Rosestraat en ook de Laan op Zuid periodes lang gestremd of afgesloten zullen zijn.

WerkzaamhedenOp de website van de gemeente staan de plannen uitgebreid beschreven: www.rotterdam.nl/wonen-leven/roseknoop/
Zodra er meer bekend is over de exacte verkeersmaatregelen en werkzaamheden informeren we daarover.

Zie ook bericht Roseknoop »

 


Voederverbod per 1 juli

Voederverbod 1 juli 2022Vanaf 1 juli is het niet meer toegestaan om stadsdieren te voeren. Dus geen eendjes of duiven voeren. Ook geen etensresten in een plantsoen of bij een boom gooien. Allemaal goed bedoeld, maar het is niet goed voor die dieren en het geeft overlast van plaagdieren zoals ratten en muizen en ook meeuwen.

De komende maanden zal de gemeente bewoners hierover informeren en handhavers wijzen bewoners op dit verbod. Wie dit voederverbod hardnekkig negeert loopt kans op een boete van € 100,-

Meer weten over het voederverbod: www.rotterdam.nl/nieuws/niet-voeren/


Broodnodige energie

 

Wat moet je doen met je oude brood, nu het niet meer is toegestaan om stadsvogels zoals eenden, duiven en meeuwen te voeren? Wie dat toch doet riskeert een boete van 100,- euro.

Brood niet goed voor dieren
Brood is sowieso niet goed voor vogels. Ze kunnen er ziek van worden. Er zit te veel zout en onvoldoende gezonde voedingsstoffen in. Het is te eenzijdig voedsel en de vogels worden er ‘lui’ van, ze trekken er niet meer op uit om zelf (gezonder) voedsel te zoeken. Daardoor blijven ze gezellig in grote groepen bij elkaar, waardoor ziektes zoals botulisme, coccidiose of zelfs papagaaienziekte zich makkelijk kunnen verspreiden.

Broodbak
Voor broodresten is er een oplossing: bedrijven, verenigingen en scholen, maar ook bewonersgroepen kunnen een broodbak laten plaatsen, die wekelijks wordt geleegd door inzamelaar GroenCollect. Zij legen de broodbakken en sorteren het brood, dat omgezet wordt in groene energie, door het te vergisten. In brood zit namelijk veel energie. Van één brood kun je een led-lamp maar liefst vijf dagen laten branden!

Wil je weten hoe je een broodbak aanvraagt voor jouw buurt? Kijk dan op www.rotterdam.nl/wonen-leven/brood/

 

 


Bijeenkomst Kunst & Cultuur 5 juli

Brainstorm Kunst en Kultuur (foto: Nils Hilbers)In mei organiseerde Stichting Expeditie Noordereiland met een aantal bewoners, kunstenaars en culturele ondernemers een bijeenkomst om met elkaar te brainstormen over culturele activiteiten op het Noordereiland. Waar is behoefte aan?

Er werden veel suggesties gedaan. Dinsdag 5 juli was er een vervolgbijeenkomst waarop werd ingezoomd op alle genoemde ideeën. suggesties.

Direct bij binnenkomst konden de deelnemers aan de slag. Op het raam hingen lijsten met daarop per categorie een aantal activiteiten. Ieder mocht drie stickers verdelen over de ideeën van hun voorkeur. De drie meest gekozen ideeën zijn:

 1. Buurtdiner / Picknick in het Park
  Samen lekker eten & ontmoeten. Omlijst met wereldmuziek, Open Podium en kinderacitiviteiten.
 2. Kunst op het eiland
  Er zou meer kunst gepresenteerd kunnen worden. Bijvoorbeeld een expositie van beelden + wandelroute op de Maaskade en een Kunst inde Kamer project (expositie kunstwerken bij mensen thuis).
 3. Schilderen en muziek maken
  In het Huis van de Wijk, maar ook bij galeries, ateliers, culturele ondernemers en in de buitenruimte zouden diverse doelgroepen kunnen schilderen of muziek maken.

Deze drie ideeën worden nog concreter uitgewerkt. Wil graag meedenken met een van de voorgestelde ideeën? Meld je dan bij expeditienoordereiland@gmail.com

Kijk voor een uitgebreid verslag op de Noordereiland website: www.noordereiland.org/2022/verslag-2e-brainstorm-kunst-cultuur/

 


Linedance op het plein

Zondag 7 augustus is er van 14.00 tot 16.00 uur een gezellige samenkomst
van line-dancers op het Burg. Hoffmanplein (bij de fontein).
Er zijn demo’s van de groepen en doe zelf even mee! Wel graag even aanmelden bij sameninbeweging@arthyra.nl

Kom gezellig een kijkje nemen?
Neem vooral zelf een stoeltje mee en iets te drinken of te knabbelen.

 


Eilandkrant zoekt vrienden

EilandkrantDe Eilandkrant is aan zijn 3e jaargang bezig, sinds juni 2019. Daar zijn we trots op. Maar om deze en een volgende jaargang te kunnen publiceren moet de redactie op zoek naar extra financiële bronnen. Bijvoorbeeld door sponsors te zoeken die ieder 1 maand editie voor hun rekening willen nemen.

Diverse ondernemers hebben zich daarvoor gelukkig al gemeld, aangevoerd door ondernemer A La Plancha. Om een hele jaargang te kunnen vullen hebben we nog wel een aantal sponsors nodig. Ben je/Ken je een ondernemer die de Eilandkrant best wel voor een vaste maand wil sponsoren?
Meld je dan bij de redactie.

Via e-mail: redactieeilandkrant@gmail.com of bel Annette, 06 – 24 212 792.

Op www.noordereiland.org/krantsponsor staat de lijst met huidige sponsors en welke maandeditie nog beschikbaar is.

 Love Noordereiland

Anker van Het MS Noordereiland

Adressen Noordereiland

In de Eilandkrant staan diverse locaties op het Noordereiland. Zie hieronder de lijst met adressen.

NaamAdresMeer info
Huiskamer van de WijkPrins Hendrikkade 89noordereilandhuiskamer@gmail.com
Solinfo@solnetwerk.nl
Samen in BewegingArthyra de Clerck,sameninbeweging@arthyra.nl
sameninbeweging.arthyra.nl
Tante NinoVan der Takstraat 102bwww.tantenino.nl
Galerie WindPrins Hendrikkade 124awww.galeriewind.nl
NE Studio'sPrins Hendrikstraat 5www.nestudios.nl
KoozieVan der Takstraat 51www.koozierotterdam.nl
Café 't HaventjePrins Hendrikkade 129Facebook.com/haventje
Villa ZebraStieltjesstraat 21www.villazebra.nl
SparVan der Takstraat 56Spar Matze

Meer dan online

Bewoners Nils Hilbers en Annette de Bus, beiden thuis in het communicatievak, vonden dat het op het eiland ontbrak aan een overzicht op papier. Niet iedereen leest de online informatie over het Noordereiland via facebook, twitter of de website. Het leek hen een goed idee om regelmatig een overzicht van activiteiten en nieuws te realiseren. Zij dienden zij een bewonersinitiatief-aanvraag in via Opzoomermee en de Wijkraad Noordereiland. Die omarmden het idee en maken het mogelijk om in ieder geval 12 edities van de Eilandkrant te maken. Blijkt dit te bevallen en te voldoen aan een behoefte, dan wordt onderzocht of ook volgend jaar edities kunnen verschijnen.

Archief
Alle kranten staan hier: www.noordereiland.org/eilandkrant

Feedback
De redactie van de Eilandkrant is natuurlijk heel benieuwd hoe de krant bevalt en of daarmee aan een behoefte wordt voldaan. We vinden het fijn om van u te horen hoe de Eilandkrant bevalt en hoe we hem misschien nog beter kunnen maken! e-mail: redactieEilandkrant@gmail.com

Oproep

 • Heeft u tips voor de agenda, een nieuwtje te melden, of een verbetertip? Stuur dan een mailtje naar redactieEilandkrant@gmail.com
 • Ook zoeken we mensen die 1x per maand willen helpen om de Eilandkrant te bezorgen op het Noordereiland, al is het maar een paar straten, of alleen in de eigen straat.

Noordereiland, RotterdamColofon

© 2022 De EilandKrant Noordereiland is een onafhankelijk nieuwsbulletin, verschijnt 12 x per jaar en is mogelijk gemaakt door
gemeente Rotterdam, Woonstad en ondernemers van Noordereiland.
Oplage: 1700 stuks.

Zelf een nieuwtje of activiteit melden? Mail naar redactieEilandkrant@gmail.com of bel: 06-242 12 792.

Tekst: BusnizzCares | Design: Lichting98

Busnizz Cares Logo Lichting98


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart